Roslagsbacken baksida fasad

Drömmar om grus eller grusade drömmar

Alla tomter har områden som har allt emot sig.  När vi fick mer trädgård på baksidan uppenbarades ett av våra tristaste områden. Den här säsongen sitter vi gärna på trappan och tar en drink före maten och då kommer också trädgårdsdrömmarna igång. 

Det trista området är på sidorna av trappan. Vi har ett utskjutande tak, en halvmeter, som gör det svårt med rabatter intill huset. Det behövs torktåliga växter. 
 
Här från trappan blickar vi ut över uthuset, våra odlingslådor och vår nya efterlängtade idegranshäck. Det har äntligen blivit ett trädgårdsrum med gräs. Vem hade trott det, förra året.  
 
 

När vi flyttade hit var det en förstukvist här. Arbetsrumsfönstret, till höger, var inte öppningsbart. Nog för att jag gillar förstukvistar, men vi använde aldrig den. Så en dag rev herr J den. Förra sommaren gjorde vi ny trappa, satte igen ett fönster och satte in nytt fönster i arbetsrummet och ny dörr. 

Fönsterprojektet sommaren 2019

Förstukvisten rivs år 2018

Ibland behövs en ny insikt för att kunna tänka om. Jag tror också att jag låst tankarna kring hur vi kan använda det här området.  Min väninna M:s besök för drygt en vecka sedan gav mig perspektiv. Vi pratade trädgårdsidéer, något jag sällan får möjlighet till när junior är med. M är både trädgårdsintresserad och kunnig så det är väldigt roligt att dela det intresset. Och så kom mamma med en bra idé när hon firade midsommar med oss. 

Nu är idén att lägga grus här mellan trappa och andra sidan av rhododendronbusken. Det är ganska rymligt bakom den dessutom där det bara växer ogräs.

Grus och en bänk att slå sig ned vid. Vad tror ni om det? 

Foto: Stiligahem

Roslagsbacken baksida fasad
Roslagsbacken baksida fasad
Roslagsbacken baksida fasad
Roslagsbacken baksida fasad
Roslagsbacken baksida fasad
Rhododendron

Linje

Relaterade nyheter

IMG_7128
Hos oss i stan
11 februari, 2024

Tulpaner, te och argenta

Stiliga hem
Tulpaner, te och argenta Vi mellanlandar här hemma efter att ha hämtat sonen på ett ställe och kört...
bibliotek moodboard roslagsbacken
Hos oss på landet
7 februari, 2024

Moodboard: Biblioteket på Roslagsbacken

Stiliga hem
Moodboard: Biblioteket på Roslagsbacken Efter många olika tankar fram och tillbaka har jag landat i a...