Narcisser

Det blev inte ett hav av narcisser, men…

Jag var så stolt som planterade 70 narcisser och föreställde mig en vårdag då allt blommade, men så blev det inte. Det blev en längre period då de blommade några åt gången och det är också okej. När jag gör det här inlägget har inte alla kommit igång. De jag föreställde mig skulle blomma först har knappt visat sig. Men det är tillräckligt många för att jag ska kunna summera det hela. Vilka är värda att satsa mer på och vilka kan man strunta i.

Det blir ingen bild på hur de blommar i trädgården, för effekten uteblev, men om du är nyfiken kan du se platserna i det här inlägget: 
 
Längst fram är Cheerfulness följt av Sweet Pomponette, Tahiti, Tete Bouclé och längst bak Apricot Whirl
 
 
Foto: Stiligahem
Narcissus x medioluteus Cheerfulness
Narcissus x medioluteus Cheerfulness

Narcissus x medioluteus Cheerfulness

En bukettnarciss som blommar med flera nätta, fyllda vita blommor med gult centrum på varje stängel. Har haft några cheerfulness tidigare på en annan plats så jag föreställde mig tidig blomning när de kom i en upphöjd rabatt, men så blev det inte. Än så länge är det mest blad. 

5 Narcissus x cyclazetta Tête Bouclé

Narcissus x cyclazetta Tête Bouclé

En påsktazett som blommar med mindre, dubbla gula blommor. Den här har hittills bara visat sig med en enda blomma, så jag väntar tåligt på de andra.

Narcissus x incomparabilis Sweet Pomponette
Narcissus x incomparabilis Sweet Pomponette

Narcissus x incomparabilis Sweet Pomponette

En stjärnnarciss med vita kronblad och fylld krona i milt citrongult som bleknar till krämvitt. Den här är en dröm. Den kom först i trädgården och är nästan överblommad. Nästa år blir det massor av den här sorten.

Narcissus x incomparabilis Apricot Whirl

Narcissus x incomparabilis Apricot Whirl

En stjärnnarciss med vita kronblad och en bred aprikosrosa krona. Den här tycker jag också mycket om. Det är fint med det aprikos och benvita i trädgården.

Narcissus x incomparabilis Tahiti

Narcissus x incomparabilis Tahiti

En stjärnnarciss som med vita kronblad och kortare starkt orange inslag mot centrum. Den här ser inte så rolig ut. Flera har kommit upp i trädgården och de ser inte riktigt färdigutvecklade ut.

 

Fler narcisstips

När den tidiga våren är över brukar jag längta efter en lugnare gräddvit och aprikos färgställning. Om du vill se tidigare års narcissplantering kan du se flera tips här: 

Man ångrar aldrig en lök

Linje

Relaterade nyheter

IMG_6519
Designikoner
Stiligahem besöker
18 september, 2023

Reijmyreglasen gör drycken

Stiliga hem
Reijmyreglasen gör drycken Det kräver fem personer för att göra ett av Reijmyres lövtunna kristallgla...
Kantareller
Trädgårdsdagboken
3 september, 2023

Skördetider

Stiliga hem
Skördetider Almanackan säger 1 september och skogen dignar av bär och svamp. Den regniga juli månad f...