Vardagsrum lärkstaden

Återblick på 2020

För oss som familj har 2020 varit ett ganska bra år, konstaterar herr J och jag när vi summerar året. Ett sparsamt år tänkte vi när vi planerade för ett år sedan. Trots, eller snarare på grund av det, har det istället hänt en hel del i trädgården och inomhus.

Häng med och se några bilder som uppskattats på instagram och några av av de projekt som jag inte visat på bloggen tidigare

Jag tycker om att summera året. Det är lätt att året färgas av de senaste månadernas känslor men när man ser tillbaka så blir det tydligt att det här året, och alla andra år, innehåller både glada överraskningar, uppfyllda förväntningar och det som inte alls blev som man tänkte. Men framförallt sker det massor med saker man inte har en aning om.
 
Det bästa som hänt i år rör oss som familj. Vi har fått mer avlastning, vilket i sin tur möjliggjorde en efterlängtad resa till Fiskebäckskil några dagar. Vår son kan nämligen inte sitta i bil mer än 1 timme åt gången, max. Ibland inte ens det. Corona-anpassningar är en bagatell mot planering och förberedelser när sonen är med. Sonen fick sömnmedel och vi får sova bättre för det mesta. Ett av mina mest lästa inlägg under året är det mest personliga, där jag skriver om mitt livs historia.
Foto: Stiligahem
Altan, roslagsbacken, kväll

Ljusslinga

Jag köpte den här slingan för några år sedan, men i år kom jag på hur den skulle hänga. Den ger ett så inbjudande intryck och man ser den från alla rum.

Fixade till uterummet

Under två somrar har våra snickare använt detta som byggarbetsplats, men i våras rensade vi upp, städade och ställde ut två stolar vi hade över. I år har vi förlängt utesäsongen och nyttjade utrymmet ända till oktober. Vilken toppenplats. Längtar till vi gör detta till en glasveranda

Vi fixade lite med den här rabatten. Här har vi några rosor och herr J har odlat sina pumpor här.

Anncha

Vi hade några härliga barnfria dagar i Fiskebäckskil på Västkusten. Här brukade jag spendera mina somrar hos farfar och farmor och det var ett kärt återseende. Bilden ovan och bilden nedan var de två bilder ni gillade mest på instagram

Fiskebäckskil
Uteplats, altan, markis, roslagsbacken

Markisen skyddar både från sol och regn. En sak vi nog aldrig själva skulle investerat i, men som vi verkligen uppskattar. På sommaren är det här verkligen en förlängning av köket. Här har vi suttit under sena augustikvällar med infravärme på och tagit skydd under stekande hetta. 

Huset, roslagsbacken, geranium, tegelrabatt
Paddla, kanadensare, roslagsbacken

När maken och jag har varit själva så har det blivit en hel del turer med vår kanadensare. Tycker om det meditativa i att vara i ständig rörelse. En härlig form av återhämtning

Dammen, näckrosor, roslagsbacken

Vi grävde ur dammen och gjorde den tre gånger så stor. Tidigare hade vi en rund balja, nu är dammen en meter på det djupaste.

hallonbuskar, roslagsbacken, trädgård

Det här området är det första man ser när man parkerar bilen. Här har vi grävt ut och rensat marken på rötter, vi har också börjat strukturera området med odlingslådor, sten och plattor. Vi planterade också hallonplantor. Här finns det fläder och körsbärsträd sedan tidigare. Vi flyttade också en krusbärsbuske hit. 

Tegelrabatten, fasad, roslagsbacken, trädgård

Vi förlängde tegelrabatten åt höger. Tidigare var det bara den vänstra sektionen. Att det blev just tegel är mer av en slump. Vi hittade tegel bakom vårt uthus och bestämde oss för att använda det istället för att slänga. Jag tycker att det blev bra att låta rabatten få en fortsättning. Se fler bilder nedan.

Tegelrabatten, trädgård, roslagsbacken
Tegelrabatten, trädgård, roslagsbacken
julbelysning, flaggstång, Fairy, Roslagsbacken, kväll

Vi gjorde en hel del el-arbeten, bland annat grävde vi el till Djurgårdslyktan och fixade med uttag till julbelysning. Vi köpte också en fantastisk flaggutsmyckning. Vårt hus ligger på den högsta punkten i området och flaggspelet har synts över hela området. Så fint.

Linje

Relaterade nyheter

IMG_6519
Designikoner
Stiligahem besöker
18 september, 2023

Reijmyreglasen gör drycken

Stiliga hem
Reijmyreglasen gör drycken Det kräver fem personer för att göra ett av Reijmyres lövtunna kristallgla...
Kantareller
Trädgårdsdagboken
3 september, 2023

Skördetider

Stiliga hem
Skördetider Almanackan säger 1 september och skogen dignar av bär och svamp. Den regniga juli månad f...