C8AACF37-67EA-4864-B43B-0C80C8804B40

Cykelkorg i bambu

Vissa detaljer vill jag bara inte lämna åt slumpen. Det finns ju hur många standardtråkiga modeller av cykelkorgar som helst. Och jag har svårt att förlika mig med en sån. Jag grämer mig varje gång jag behöver släpa runt på den jag har för några ärenden på stan. En ful och otymplig grej passar inte alls mig.

Den här cykelkorgen i bambu och rotting fick mig på helt nya tankar. Wow, kan en cykelkorg verkligen vara så här fin. Den här kan jag absolut tänka mig att gå på stan med. Eller ta med på en picnic i det gröna. Dessutom kan man ta ur den svarta insatsen om man vill det. Stort lajk på den. 

Den vackra cykelväskan är inte bara fin.  Det  finns en social hållbarhetssida och en fin historia bakom. Varje korg är handgjord av Pakofolket i Vietnam. Grundaren till "Form - a nomad design studio", Josefine,  träffade gruppen under de år hon bodde i Vietnam. Pako är en av många minoritetsgrupper i Vietnams högländer och bor i en av landets fattigaste provinser. Genom att köpa korgen hjälper man också familjer till en inkomst. Fint tycker jag.

Och så längtade jag plötsligt efter de där dagarna då man trampar fram i tunn kavaj och känner solen gassa mot huden och vinden fläkta skönt. Det dröjer några månader till vi är där. Och just nu är den vackra frostklädda staden så underbart vacker att man inte kan annat än att älska vintern. Och har ni märkt att det blir ljusare ute för varje dag som går. Underbart.

Stiligahem om rotting

Hur skördar man rotting och hur vet man om det är äkta? Här kan du läsa mer om en trendspaning om rotting och lite om dess historia.

 

9B8491D3-7B1E-4FC1-9262-D60331D33F1F

Linje

Relaterade nyheter

IMG_6519
Designikoner
Stiligahem besöker
18 september, 2023

Reijmyreglasen gör drycken

Stiliga hem
Reijmyreglasen gör drycken Det kräver fem personer för att göra ett av Reijmyres lövtunna kristallgla...
Kantareller
Trädgårdsdagboken
3 september, 2023

Skördetider

Stiliga hem
Skördetider Almanackan säger 1 september och skogen dignar av bär och svamp. Den regniga juli månad f...