Lärkstaden

En tur i Lärkstaden

Det bästa i livet är gratis. I helgen gick sonen och jag en tur runt i Lärkstaden. Han behövde en morgonpromenad och jag behövde komma ut.

Lärkstaden är nog det område i hela Stockholm som betyder mest för mig av alla områden. Varje gång vi svänger in på Karlavägen norrifrån så  känns det som att komma hem. Jag kan varenda gata och är bekant med varenda utsmyckning i de här kvarteren.

Husen byggda mellan 1910-1919 är min estetiska hemvist. Jag älskar så fullkomligt denna arkitekturperiod. Och blir lycklig varje dag av att få bo i ett hus från just denna period.  Och så här års är det så vackert i dessa kvarter. 

Foto: Stiligahem
Lärkstaden, äppelblom

Ett av träden var helt översållad med blommor (ovan och nedan). Jag har aldrig sett något liknande. Och vid Engelbrektskyrkan slår syréner i olika lila nyanser ut. Det pulserar av klorofyll och bäddar in Stockholm i en vacker grönska. 

Lärkstaden, blommor
Lärkstaden, äppelspalje

Lite närmare Engelbrektskyrkan är det magiskt vacker vägg av äppelblom på spaljé. Den dedikerade jag ett helt inlägg på bloggen förra året. Den är lika fantastisk i år.

Äppelspaljé i Lärkstaden

Lärkstaden

Den trädgården har också ett av områdets vackraste trädgårdar. Tänk att en stadsträdgård kan se ut så här.

Lärkstaden, Engelbrektskyrkan

Sonen älskar svindlande höjder och vi båda njuter av vackra miljöer. Jag tycker så mycket om Engelbrektskyrkan. För 15 år sedan ganska exakt gifte jag mig i den här kyrkan. Parken runt om med sina många trädgårdsrum är också väldigt fin. 

Lärkstaden, Engelbrektskyrkan

Sonen har en bra och förhållandevis lugn vecka. Det innebär att vi kommunicerar fint och skrattar och skojar. Han mår i perioder inget vidare och lider av både epilepsi och svår ångest. Under sådana perioder kan jag knappt gå på toaletten, än mindre blogga.

Han har inget talat språk, så vi kommunicerar med tecken och bilder. Han har inga oralmotoriska fel, utan det är helt enkelt för komplext. Intellektuell funktionsnedsättning, tidigare kallad utvecklingsstörning, kan se ut på andra sätt än downs syndrom. Man kan inte se på mitt barn att han är som en bebis i hjärnan. Kombinationen med adhd gör honom allt annat än långsam  och den autistiska specialtalangen inom balans och klättring som gör att han ger ett atletiskt intryck. 

Lärkstaden, Engelbrekskyrkan

Vi hade en mysig tid.

Lärkstaden, Engelbrektskyrkan

Linje

Relaterade nyheter

Teschatull med ostindiefarare
Antikt och auktion
2 december, 2023

Klassiska auktionsfavoriter hösten 2023

Stiliga hem
Klassiska auktionsfavoriter hösten 2023 Trots att vi har närmare 30 cm snö på landet kan jag inte fat...
Kista, Sverige, 1600-talets andra hälft, barock
1500-1799
Föremålet
1 december, 2023

Kistan – den första fristående möbeln

Stiliga hem
Kistan - den första fristående möbeln Om jag skulle skriva soffans historia, så skulle den inledas me...