Löjtnantshjärtan, trädgård, roslagsbacken

Trädgårdsdagboken vecka 21, 2021

Regnmätaren på landet är helt fylld och mina nyplanterade phlox har klarat sig ännu några dagar i kampen mot mördarsniglarna. Solen skiner, trastarna sjunger och jag har precis gjort en kopp te.

Det surrar av humlor i vår rosa rhododendron bakom mig och äppelträdet slår just nu ut i blom. Fagra rosa knoppar och bulliga vita blad.Det har blivit kväll denna försommardag.

Vi har grillat i klotgrillen för andra gången och det är långt ifrån den sista. Det är en härlig känsla att ha hela säsongen framför sig. På en vecka har det blivit så grönt. Den ärtgröna kulören är så välgörande för ögon och själ. Jag är en årstidsmänniska som tycker att varje säsong har sin charm.  Men nu, just nu, är det den bästa och vackraste tiden. 

Foto: Stiligahem
Äppelblomma, roslagsbacken, trädgård
Äppelblom, trädgård, roslagsbacken

Sonen har gått och lagt sig, det är undanplockat och jag tar min kamera med mig ut i trädgården. Ljuset är magiskt denna kväll. Jag står under äppelträdet och låter mig förundras av blommorna. 

Narcisserna blommar, från vanilj till mild citron. I höstas planterade jag inga lökar, så jag njuter av tidigare säsongers. I höst ska jag plantera fler. 

Rhododendron, Roslagsbacken

Vi har två rhododendronbuskar, den här som är rosa och blommar först och så en klassisk lila på baksidan. 

Kirgislök, alliumboll, trädgård, roslagsbacken

Alliumbollarna spider sig som ogräs och det gör inget. Jag låter dem göra det framför uterummet och på långsidan. Nu är det snart deras tur att glänsa

Ölandstok, roslagsbacken

Vita blommor mot solnedgång är så vackert att det nästan gör ont. Jag förstår de som väljer endast vita blommor till sin trädgård. Själv skulle jag inte kunna välja en kulör. 

Roslagsbacken, trädgård, baksida

Nu kan man inte längre se spåren av Alfrida. Idegranshäcken till höger satte vi förra våren och lönnen har vi också satt. Vid uthuset har jag mina luktärter och en clematis summersnow. 

Roslagsbacken, trädgård, rabatt

Den här rabatten börjar äntligen få fason. Här var det ursprungligen bara pioner och vårlökar, men nu finns här nävor, silverax, alunrot och en gran. Just nu är det så fina möten mellan bladens form och färg.

Linje

Relaterade nyheter

IMG_6519
Designikoner
Stiligahem besöker
18 september, 2023

Reijmyreglasen gör drycken

Stiliga hem
Reijmyreglasen gör drycken Det kräver fem personer för att göra ett av Reijmyres lövtunna kristallgla...
Kantareller
Trädgårdsdagboken
3 september, 2023

Skördetider

Stiliga hem
Skördetider Almanackan säger 1 september och skogen dignar av bär och svamp. Den regniga juli månad f...