Blåsippa

Trädgårdsdagboken vecka 16, 2020

Blåsippan ute i Roslagsbackarna stå, niger och säger att nu är det vår... Det kyliga vädret har fått våren att bromsa in. Det gillar jag. Ett tag gick det alldeles för fort när körsbärsträden i Kungsträdgården blommar samtidigt med scilla, krokus, blåsippor och vitsippor.  

I lördags var det kyliga undertoner, ja egentligen kändes det kallt fastän det var 6 plusgrader. Vi hängde på låset till Ulriksdals slottsträdgård. Vi hade tänkt oss gå njutlänge bland raderna men besöket blev ändå rätt kort. Det blev en schersmin och ett större uppstammat syrénträd. Herr J spontanköpte också några smörbollar. Så styrde vi kosan till landet. 

När sonen är på läger vill vi alltid maximera tiden vi har från fredag kväll till söndag eftermiddag. Och på agendan står flera trädgårdsprojekt på både fram- och baksidan.

 

Foto: Stiligahem

Roslagsbacken, parkering gästhus

Gärdsgården

Bakom parkeringen och gästhuset har gärdsgården nästan helt smulats sönder. Trots att vi försökte rätta upp den efter stormen såg det så stökigt ut. Vi bestämde oss för att ta bort den delen och planterade en schersmin. Bakom alléträden gick gärdsgården vidare bakom gästhuset. Som vanligt glömmer jag att ta bilder före. Och högen har vi flyttat till ena kortsidan på huset.

Roslagsbacken, blomlådan under sonens fönster

Blomlådan under sonens fönster

Jag är så glad över att vi byggde den här blomlådan. Till vänster växer den ljuvligaste rosen, Ghislaine de Féligonde, med aprikosa blommor. I lådan har jag ytterst kantnepeta, narcisser och tulpaner längst in mot väggen.  längst till höger växer en kaprifol. Vi får se om rådjuren knipsar mina tulpaner eller om narcisser och nepetor skyddar dem i år igen. 

Altanen Roslagsbacken

Altanen

Det är vår i korgen på altanen. Fint med hyacinter och penséer. 

Scilla, Roslagsbacken

Scilla

När solen låg på här idag så var det säkert hundratals vilda bin här som smaskade på scillorna. Underbart. Just nu vill jag bara vara på landet. Jag vill vara utomhus i trädgården, påta och pyssla med olika trädgårdsprojekt. 

Roslagsbacken, stjärnmagnolia

Stjärnmagnolia

Som vanlig går jag som en äggsjuk höna och tittar till stjärnmagnolian. Den tar god tid på sig, men tänk vad vackert det blir snart. Kanske redan nästa helg?

Blåsippor, Roslagsbacken

Blåsippa

En av årets stora glädjeämnen är den flod av blåsippor vi har fått på vår tomt efter Alfrida. 

Linje

Relaterade nyheter

IMG_6519
Designikoner
Stiligahem besöker
18 september, 2023

Reijmyreglasen gör drycken

Stiliga hem
Reijmyreglasen gör drycken Det kräver fem personer för att göra ett av Reijmyres lövtunna kristallgla...
Kantareller
Trädgårdsdagboken
3 september, 2023

Skördetider

Stiliga hem
Skördetider Almanackan säger 1 september och skogen dignar av bär och svamp. Den regniga juli månad f...