Qatar – Doha hotell

Inspiration från Qatar

Inspiration kommer av att få nya impulser och infallsvinklar. Att hitta utrymmet att tänja på sina egna föreställningar om vad som är fint. 

I Qatar är idealen mer ornamenterad och färgsprakande än den ton-i-ton-palett som härskat i Norden de senaste åren. Byråer och kuddar i fluorescerande färger i kombination med guld är mer intensivt än min egen stil också för den delen, men det inspirerar ändå. Jag hittar också platser där man kombinerat olika jordkulörer med varandra och det lägger jag i inspirationslådan.

Mina inredningsögon får alltid följa med när jag har semester. Jag noterar och funderar och så blir det ett collage av inspiration som blir en del av mitt reseminne, även om allt inte fotodukumenteras. Vårt hotell har en underbar lobby och lobbybar som är snygg i verkligheten men de sandgula väggarna och de rödlätta öronlappsfåtöljerna i skinn gör sig inte alls på bild. Gula och röda toner är det i överdåd här, i Sverige snarare grå och blå. 

Området vi bor på består av tolv tvåvåningsvillor med två hotellrum i varje hörn. I mitten är det en gård och traditionella möbler. 

Foto: Stiligahem
Doha, Qatar, hotell
Stol, Doha Qatar
Doha, Qatar, hotell

Det är alltid intressant att se konstruktion. Här  fungerar det traditionella byggnadssättet som takdekoration i vår villa.

Så här ser det ut vid Souk Waqif, den gamla staden i Doha. Det är tydligt att hotellet hämtat sin inspiration från det traditionella sättet att bygga.

Så här ser det ut vid Souk Waqif, den gamla staden i Doha. Det är tydligt att hotellet hämtat sin inspiration från det traditionella sättet att bygga. 

Souk Waqif, den gamla staden i Doha

Här ser man takbjälkarna som utgör golvet på plan 2.

Marknad, Doha, Qatar

Souk waqif, den traditionella marknaden i Doha. Sonen var dessvärre inte på humör denna dag så jag kunde inte ta så många bilder. Jag kom på för sent att fotografera de fluorescerande byråerna med guldetaljer jag såg överallt. 

Doha, Qatar
Doha, gamla stan, Qatar
Doha, Qatar
Hotellet, Doha Qatar

Tillbaka på hotellet. Jag hade gärna köpt med mig några kelimkuddar som dessa. Det här är utanför spa och gym.

Doha, Qatar, hotell
Hotellet, Doha, Qatar
Hotellet, Doha Qatar
Hotellrum, Doha, Qatar

Vårt hotellrum

Hotellrum, Doha Qatar

Linje

Relaterade nyheter

IMG_7128
Hos oss i stan
11 februari, 2024

Tulpaner, te och argenta

Stiliga hem
Tulpaner, te och argenta Vi mellanlandar här hemma efter att ha hämtat sonen på ett ställe och kört...
bibliotek moodboard roslagsbacken
Hos oss på landet
7 februari, 2024

Moodboard: Biblioteket på Roslagsbacken

Stiliga hem
Moodboard: Biblioteket på Roslagsbacken Efter många olika tankar fram och tillbaka har jag landat i a...