Fönster, Waldemarsudde

Höst på Waldemarsudde

En av mina absoluta favoritplatser är Prins Eugenes Waldemarsudde. Hit kommer jag lika mycket för huset, trädgården, miljön och blomsterarrangemangen som för utställningarna. Jag och sonen tog oss hit en härlig höstdag för att se Edward Byrne-Jones.

Prins Eugenes Waldemarsudde

Jag har ett blandat förhållande till många av Pre-rafaeliternas verk. Å ena sidan gillar jag färgskalorna och de avskalade motivbilderna å andra sidan är de lite läskiga. Hur som helst var det till sist sonen som ville stanna kvar längst och titta på tavlorna. Vi gick också till kafé Ektorpet och tog spårvagnen hem. 

Sedan vi köpte Roslagsbacken har vi i princip varit där varenda helg. Vi har haft ett uppdämt behov av det friare livet som en lantlig tillvaro med ett kök i centrum av huset har. Vi bakar och lagar mat. Vi eldar och går promenader. Och där har Herr J ett arbetsrum.

Den här hösten har jag för första gången känt en längtan efter att vara hemma i stan. Det var länge sedan jag pysslade och piffade hemma. Och nu kom längtan efter att bara vara hemma. Så vi har bejakat det och varit mer i stan. Härligt.

Foto: Stiligahem

Waldemarsudde, gula blommor
Waldemarsudde, rosa blommor
Semper Vadentes – ständigt på vandring  av Frida Hansen 1905 i gobelängteknik

Semper Vadentes

Ett av mina favoritverk i både färg och form var verket Semper Vadentes - ständigt på vandring  av Frida Hansen 1905 i gobelängteknik. Men så är jag alldeles särskilt förtjust i rosa och rött. 

Detalj
Detalj
Detalj

Linje

Relaterade nyheter

IMG_7128
Hos oss i stan
11 februari, 2024

Tulpaner, te och argenta

Stiliga hem
Tulpaner, te och argenta Vi mellanlandar här hemma efter att ha hämtat sonen på ett ställe och kört...
bibliotek moodboard roslagsbacken
Hos oss på landet
7 februari, 2024

Moodboard: Biblioteket på Roslagsbacken

Stiliga hem
Moodboard: Biblioteket på Roslagsbacken Efter många olika tankar fram och tillbaka har jag landat i a...