Linje

414D7C8C-A57E-4A9A-B716-072761BD9CE1

Bloggforum 2014

Bloggare i inredningsbranschen, både heltidsbloggare och fritidsbloggare deltog under helgens Bloggforum 2014. Jag var en av dem som blev inbjuden till nyrenoverade  Scandic Rubinen i Göteborg för två dagars samtal och diskussioner. Bakom evenemanget stod Frida och Helen från Trendenser. Välorganiserat, strukturerat och med extra allt är min summering.

Vi diskuterade sökmotoroptimering, upphovsrätt, bildrättigheter och hur man tjänar pengar på sin blogg. Vi pratade trender, utveckling och professionalisering. Vi träffade samarbetspartners och fick kunskap om material av Svenssons i Lammhultoch Leathermasters.

Ett annat tema var kommentarer på bloggar och om möjligheterna med instagram. Hela helgen inleddes med en boost från Frida. Frida driver en av de största bloggarna i genren i Sverige. Hon är också en av de bjussigaste personerna. Jag tror att alla har mycket att lära av henne. Att se värdet av att annonsera på inredningsbloggar.

Och så fortsatte det. Med drink på taket, en fantastisk middag, lunch, fika och så en sällan skådad goodiebag. Jag har sällan blivit så bortskämd. Stort stort tack för en fantastisk helg Frida och Helen.

 

Vad tar jag med mig från helgen. Jag tillhör kategorin fritidsbloggare. En som har ett annat, och periodvis, ganska krävande jobb i en helt annan bransch. Bloggandet är min fristad. Mitt stora intresse och glädje. Och när jag fick inbjudan bestämde jag mig ganska snabbt för att åka. Jag har aldrig träffat några andra inredningsbloggare IRL. Och därför blev min målsättning att dels nätverka och dels att få en bild av möjligheterna med bloggandet. Jag ville ta del av andras erfarenheter och att efter träffen formulera en utvecklingsplan kring min egen blogg. Och jag blev verkligen boostad.

Jag är ju en av få inredningsbloggare som tar utgångspunkt i klassisk inredning, i antikviteter. Och att det behövs. Och under dagarna där blev min egen vision om att driva en inredningsblogg som ger storyn bakom ytan tydlig. Att jag inte bara är vackra bilder, utan berättelsen bakom. Så nu hoppas jag också att det kommer att bli tydligare framöver här. 

#Bloggforum2014 innebar också nya upptäckter och nya vänskaper. Inte minst med driftiga Johanna som jag delade rum med, Sandra på Minsmak , Hemmarikets Charlotte, Hemtrender Jenny, Malin, HannaArty och Tina för att nämna några.

Särskilt speciellt var det att träffa Weronica som driver bloggen Living by W. Det har funnits en ömsesidig bloggkärlek under många år och kanske särskilt från mitt håll. Och det kändes ändå ganska naturligt att ta en runda på stan tillsammans, fastän vi precis träffats. Att upptäcka varandra i verkliga livet efter lång digital kontakt och att finna en vän känns fint, som Weronica skrev. Och jag kan inte sammanfatta det bättre själv. 

 

Foto: Trendenser

Relaterade nyheter

IMG_6519
Designikoner
Stiligahem besöker
18 september, 2023

Reijmyreglasen gör drycken

Stiliga hem
Reijmyreglasen gör drycken Det kräver fem personer för att göra ett av Reijmyres lövtunna kristallgla...
Kantareller
Trädgårdsdagboken
3 september, 2023

Skördetider

Stiliga hem
Skördetider Almanackan säger 1 september och skogen dignar av bär och svamp. Den regniga juli månad f...