Öppen spis, Poul Kjærholms K22

Som kolasås och pistageglass

Jag är egentligen inte särskilt förtjust i glass. Däremot gillar jag glasskulörer. Jag funderar en hel del på färgtoner och kulörer i vårt vardagsrum hemma i stan. Har funderat på en annan färg på soffan eller om vi skulle tänka nytt på bröstpanelerna och väggarna. Kanske kan man tänka annat än neutraler som bas? 

Den här lägenheten inspirerar mig i sitt färgval, med en mjuk grön ton på väggarna. Vi har ju mycket brunt hemma hos oss också. Kolasås på pistageglass fungerar väldigt väl som baskulörer tycker jag när jag ser de här bilderna.
 
Foto: Norrtullsgatan 22, Alexander White
Kaare Klints vackra Faaborg chair
Tycker mycket om de gräddvita väggarna och svagt pistagegröna snickerierna. Kaare Klints vackra Faaborgstolar gör sig fint i fönsternischen. Bord bakom soffa är ett klassiskt grepp jag faller för, jämt. 
Sideboard med böcker och travar med Residence magazine. Till höger ännu en dansk klassiker; Poul Kjærholms K22 loungestolar!

Sideboard med böcker och travar med Residence magazine. Till höger ännu en dansk klassiker; Poul Kjærholms K22 loungestolar.

Pallen Tutankhamon, Svenskt Tenn, Mogens Koch bokhylla, gröna väggar

I vänstra hörnet står en av mina favoriter från Svenskt Tenn; Pallen Tutankhamon, Modell 1063. Till höger en dansk klassiker bokhyllan av Mogens Koch.

Mogens Koch

Mogens Kochs vackra och smäckra bokhylla. Den finns i mitt föräldrahems bibliotek. Har man vuxit upp med världens snyggaste bokhylla är det svårt att tänka sig något annat. 

Poul Kjaerholm, PK80, svenskt tenn Josef frank 300, Mogens Koch, märta Måås-Fjetterström
Mogens Kochs vackra bokhyllor i fonden. Skrivbordet är vintage, säkerligen också danskt. Skrivbordsstolen är Josef Franks klismosinspirerade Stol 300 i valnöt för Svenskt Tenn. Dagbädden till höger i bild är Poul Kjaerholms klassiska PK80. På golvet en matta av Märta Måås-Fjetterström AB.

Linje

Relaterade nyheter

IMG_6519
Designikoner
Stiligahem besöker
18 september, 2023

Reijmyreglasen gör drycken

Stiliga hem
Reijmyreglasen gör drycken Det kräver fem personer för att göra ett av Reijmyres lövtunna kristallgla...
Kantareller
Trädgårdsdagboken
3 september, 2023

Skördetider

Stiliga hem
Skördetider Almanackan säger 1 september och skogen dignar av bär och svamp. Den regniga juli månad f...