Tureholms slotts kök

Mina drömmars slottskök

Jag erkänner att rubriken är lite publikfriande, för det finns många slotts- och herrgårdskök jag faller för. Men Tureholms slotts kök hör definitivt till dem som lägger sig på minnet. Tack @mariaisabelhansson på instagram för tips. 

Jag tänkte också att det behövdes lite tallrikshyllor, blått porslin och klassiskt elegant inredning här på stiligahem. Den här typen av inspiration var anledningen till att jag startade den här bloggen för nio år sedan. Jag började blogga 2008 ganska exakt för 14 år sedan. 

Jag och herr J är i en period då vi tänker mycket på nästa steg i livet. Vad vi vill göra. Vad vill vi prioritera. Det är härligt att låta drömmarna få flyga fritt. Vi har ju ett stort men mentalt litet barn. Och det var anledningen till att vi köpte furuparadiset och inte ett sekelskifteshus med renoveringsbehov. I takt med att sonen växer har livet blivit mer begränsat och tufft. Därav färre inlägg på bloggen de senaste två åren. I höstas fick vi mer avlastning och så mår sonen bättre. Då blev skillnaden så tydlig. Och vi börjar drömma igen. Dels om hur vi vill nyttja ledigheterna på bästa sätt. Träning och sociala aktiviteter står på min önskelista och så håller vi på med ett gemensamt bokprojekt.  Men också de där lite mer galna och kanske orealistiska drömmarna. 

En av drömmarna vi haft under alla år är herrgårdsdrömmen. Och i den drömmen har jag ett sånt här härligt kök. Det som är så härligt med drömmar är att de kan få vara just drömmar utan några som helst realistiska tankar på vad det krävs att underhålla och sköta dem. Och det är ju underbart. Njut!

Tureholms slotts kök

Linje

Relaterade nyheter

IMG_7476
Stiligahem besöker
Trädgård och växter
15 juli, 2024

Bo på Hälsingegården Träslottet

Stiliga hem
Bo på Hälsingegården Träslottet En vän ställde frågan var man ska bo om man besöker de vackra Hälsing...
IMG_7425
1900-1929
Arkitekturhistoria
Stiligahem besöker
14 juli, 2024

Tjolöholms slott – interiören

Stiliga hem
Tjolöholms slott - interiörer Det är som att komma till England, fastän vi är utanför Kungsbacka på...