71BA0343-CD57-4E2F-A8ED-502AAB829CB9

Karamelfärgat

Ögonen dras hela tiden mot kulörer som drar åt kolafudge, karamell och varma beige toner Jag håller fortfarande på och velar och bestämmer mig hur jag vill ha det med vardagsrumssoffa här hemma. Jag har slängt och kasserat idén om chokladbruna. Börjar om.

Jag samlar bildinspiration och fotar här hemma för att på bilder lättare kunna editera världen, skaffa utifrånsyn på vårt hem. Det behövs lite varmare toner. Rotar i min egen estetik. Knåpar så sakteliga fram bilden. Tänker modigt, tänker safe, tänker återkommande färgkombinationsförälsker, tänker tidigare hem. Vad är jag? Det kanske är lite sent påtänkt när vi har en stomme klar. Eller så är det helt rätt. Att det är nu vi behöver ta de där lite oväntade besluten som gör att vi går från trevligt till unikt. Beslutet om soffan har blivit större än den enskilda enheten.

 
Vi flyttade hit för sju år sedan. Vårt första gemensamma hem. Och med dubbla uppsättningar av allt. Två olika hem skulle bli ett. Och vi hittade en ny gemensam stil som vi tyckte passade både med huset och med oss och byggde det nya hemmet utifrån det vi hade. Ny klädsel på ena soffan, ommålat matsalsbord och säng och vips blev det rätt bra och enhetligt. Och så har vi adderat vår stil på det vi gjort sedan dess.
 
Så köpte vi Solåkra. Vi kände varandra bättre, hade utvecklat vår gemensamma stil och kunde starta från början med våra tankar och drömmar om ett optimalt boende. Lite opretentiöst, lite enkelt och målinriktat. Många gånger känner jag att Solåkra blivit så mycket mer genomtänkt. Att allt där funkar så bra ihop. Att det helt enkelt är väldigt VI där. Och att vi inte riktigt nått i mål här hemma, fastän den här våningen har alla förutsättningar till det. Och är helt fantastisk. Vad är det vi tycker saknas? och hur kan vi komma ett närmare steg mot målet i val av soffa och dito tyg? Ett stort beslut alltså.
 
Ibland måste man bara låta sig själv vela. Ta några nya tankevarv, låta dem mogna och så fatta ett beslut. Något karamellinslag lär det bli här hemma. Formen är inte bestämd än. Inspirationen går vidare.
 
 

Foto: via madeline weinrib, traditional home

346D13DD-8F90-435A-BA9F-E571DBD7DDAA

Linje

Relaterade nyheter

IMG_7128
Hos oss i stan
11 februari, 2024

Tulpaner, te och argenta

Stiliga hem
Tulpaner, te och argenta Vi mellanlandar här hemma efter att ha hämtat sonen på ett ställe och kört...
bibliotek moodboard roslagsbacken
Hos oss på landet
7 februari, 2024

Moodboard: Biblioteket på Roslagsbacken

Stiliga hem
Moodboard: Biblioteket på Roslagsbacken Efter många olika tankar fram och tillbaka har jag landat i a...