Vico Magistrettis Carimate chair

Galleristens vackra hem

Jag har sedan unga år rivit ut bilder från inredningstidningar och sparat dem i mappar och pärmar. I tidiga tonåren ägnade jag timmar åt att rita olika planlösningar för att sedan färglägga dem med färgpennor. En av mina mest älskade kulörkombinationer då var blekrosa och saffransgult. Jag minns särskilt att jag var nöjd med en av dessa teckningar. Och kanske är det just därför den kulörkombon fångar mitt öga och får det att sjunga lite extra. 

Hemmet prydde framsidan till en av årets mest omskrivna inredningsböcker, boken Hemtrevligt, och tillhör galleristen Ebba B. Jag tycker att hela hemmet är färgsatt som en modernistisk tavla. Varje rum är som ett eget verk och ändå få det allt att hänga ihop. 

Matsalen på översta bilden består bland annat av Vico Magistrettis Carimate chair i lackrött. Det är en av mina absoluta favoriter. Här tillsammans med Svenskt tenns vackra rutiga matta i svart och vitt.

Foto: Per Jansson fastighetsmäklare

Svart och rosa, puderrosa

Den blekrosa kulören tillsammans med något som upplevs som midnattsblått. Kulörer som spelar runt den svarta är så vackert tillsammans med blekrosa. Den här skulle kunna vara Farrow & Balls Calamine pink.

Rosa väggar, gult

Det var den här bilden som slog ann strängarna till min barndoms drömkulörer, rosa och gult.

Per Öberg, gul
Stol 2025 av Josef Frank gult, svartvitt

Senapsgula väggar tillsammans med svart är en annan kulörkombination som jag är mycket förtjust i. Stol 2025 av Josef Frank har varit en av mina favoriter så länge jag kan minnas. 

Kontor

Antikviteter och modernt i en mycket trevlig kombination

Kök

Linje

Relaterade nyheter

IMG_7128
Hos oss i stan
11 februari, 2024

Tulpaner, te och argenta

Stiliga hem
Tulpaner, te och argenta Vi mellanlandar här hemma efter att ha hämtat sonen på ett ställe och kört...
bibliotek moodboard roslagsbacken
Hos oss på landet
7 februari, 2024

Moodboard: Biblioteket på Roslagsbacken

Stiliga hem
Moodboard: Biblioteket på Roslagsbacken Efter många olika tankar fram och tillbaka har jag landat i a...