9BDC6824-0C1F-401B-9531-CD28BE0ED78C

Biblioteksdrömmar

Visa mig din bokhylla och jag ser vem du är. Det finns nog ingenting som säger så mycket om en person som just bokhyllor. Vad tänker du om ett hem fyllt med tjocka coffeetable böcker, bara deckare, sönderlästa pocket, inbundna skinnband eller kokböcker.

I bokhyllan samlar vi våra intressen, vad än det månne vara. Och man behöver ju faktiskt inte heller bara förvara böcker där. I många hem i dag finns det inga böcker i bokhyllan, utan bara prylar. Vad säger det?

Jag är uppvuxen i ett hem med mycket böcker. I mitt barndomshem fanns långa rader av fantastiska berättelser som bara väntade på att jag skulle välja dem. Några i väldigt vackra band. Dem läste jag med extra högtidlighet. Och så uppslagsverk. Minns många helgmiddagar i föräldrahemmet där vi diskuterade något som behövde slås upp. Bokhyllorna och biblioteket var en outsinlig skatt av kunskap och mysterier.

Jag och maken drömmer båda om ett bibliotek med inbyggda hyllor från golv till tak, fyllda med vackra band. Här drömmer jag om att ha ett skrivbord och några sköna öronlappsfåtöljer att krypa upp i. Musik. I väntan på det har vi gjort vår hall till ett bibliotek. Röda väggar och ett antal sprängfyllda bokhyllor ska det bli.

Foto: La Maison Gray

Linje

Relaterade nyheter

IMG_6519
Designikoner
Stiligahem besöker
18 september, 2023

Reijmyreglasen gör drycken

Stiliga hem
Reijmyreglasen gör drycken Det kräver fem personer för att göra ett av Reijmyres lövtunna kristallgla...
Kantareller
Trädgårdsdagboken
3 september, 2023

Skördetider

Stiliga hem
Skördetider Almanackan säger 1 september och skogen dignar av bär och svamp. Den regniga juli månad f...