5B08CCC7-DCDA-4D11-A981-5C7CF0753E15

3 x sänggavel i orange

Ibland behöver man gå tillbaka till ursprunget för att bestämma framåt. Tittade på mitt moodboard för sovrummet och tänkte att jag nog ville få in något  mer orange. Och nu vet jag vad det ska vara. Det gäller bara att övertyga maken. 

Vårt sovrum ligger i ena änden av tre rum i fil. När skjutdörrarna står öppna, vilket de för det mesta gör, skulle det behövas ett blickfång som håller ihop och samlar intrycken, tycker jag. Särskilt nu när väggarna blivit grå och för att binda ihop den mönstrade rullgardinen (Manuel Canovas Cabinet des curiositet) med resten av inredningen. Jag har hela tiden tänkt att det ska vara någon väggdekoration. Men så såg jag en sänggavel klädd i sammet och gillade känslan den gav. Nu är jag helt inställd på en djupt apelsinorange headboard.

När det gäller inspiration är det ofta så med mig. Jag "kopierar" sällan rakt av, utan ser något som sätter igång associationsbanorna. Och den här gången gick tankebanan till en idé jag hade för ganska länge sedan. Jag hade precis hade fått hem mitt orange skåp i vardagsrummet (säkert 20 år sedan) och övervägde att klä om min nya soffa i ett orange sammetstyg jag sett. Det blev inte så den gången, men tanken på en pall eller något i ett sådant tyg har hängt med i tankarna sedan dess. Sammet ger ett melerat intryck där färgen upplevs olika beroende på från vilket håll man tittar.

Foto: Bild 1 | Bild 2 | Bild 3

D7679CA0-09E6-4526-A79B-28487FAE8BC4
EDAE3FC5-0C17-4B0D-9FD8-C261EE30F3BA

Linje

Relaterade nyheter

IMG_7128
Hos oss i stan
11 februari, 2024

Tulpaner, te och argenta

Stiliga hem
Tulpaner, te och argenta Vi mellanlandar här hemma efter att ha hämtat sonen på ett ställe och kört...
bibliotek moodboard roslagsbacken
Hos oss på landet
7 februari, 2024

Moodboard: Biblioteket på Roslagsbacken

Stiliga hem
Moodboard: Biblioteket på Roslagsbacken Efter många olika tankar fram och tillbaka har jag landat i a...