5B08CCC7-DCDA-4D11-A981-5C7CF0753E15

3 x sänggavel i orange

Ibland behöver man gå tillbaka till ursprunget för att bestämma framåt. Tittade på mitt moodboard för sovrummet och tänkte att jag nog ville få in något  mer orange. Och nu vet jag vad det ska vara. Det gäller bara att övertyga maken. 

Vårt sovrum ligger i ena änden av tre rum i fil. När skjutdörrarna står öppna, vilket de för det mesta gör, skulle det behövas ett blickfång som håller ihop och samlar intrycken, tycker jag. Särskilt nu när väggarna blivit grå och för att binda ihop den mönstrade rullgardinen (Manuel Canovas Cabinet des curiositet) med resten av inredningen. Jag har hela tiden tänkt att det ska vara någon väggdekoration. Men så såg jag en sänggavel klädd i sammet och gillade känslan den gav. Nu är jag helt inställd på en djupt apelsinorange headboard.

När det gäller inspiration är det ofta så med mig. Jag "kopierar" sällan rakt av, utan ser något som sätter igång associationsbanorna. Och den här gången gick tankebanan till en idé jag hade för ganska länge sedan. Jag hade precis hade fått hem mitt orange skåp i vardagsrummet (säkert 20 år sedan) och övervägde att klä om min nya soffa i ett orange sammetstyg jag sett. Det blev inte så den gången, men tanken på en pall eller något i ett sådant tyg har hängt med i tankarna sedan dess. Sammet ger ett melerat intryck där färgen upplevs olika beroende på från vilket håll man tittar.

Foto: Bild 1 | Bild 2 | Bild 3

D7679CA0-09E6-4526-A79B-28487FAE8BC4
EDAE3FC5-0C17-4B0D-9FD8-C261EE30F3BA

Linje

Relaterade nyheter

IMG_6519
Designikoner
Stiligahem besöker
18 september, 2023

Reijmyreglasen gör drycken

Stiliga hem
Reijmyreglasen gör drycken Det kräver fem personer för att göra ett av Reijmyres lövtunna kristallgla...
Kantareller
Trädgårdsdagboken
3 september, 2023

Skördetider

Stiliga hem
Skördetider Almanackan säger 1 september och skogen dignar av bär och svamp. Den regniga juli månad f...