Vardagsrum, roslagsbacken

Vardagsrummet och en bordslampa

Vi gjorde en ommöblering i vardagsrummet när sonen var på läger. Så jag tänkte visa hur det blev. Vi har också köpt en ny bordslampa.

Vi kom ut vid lunchtid i lördags. Solen sken och det är minst en decimeter snö. Ett härligt vinterlandskap. Sonen och jag tog pulkan och testade områdets backar och vi fyllde på fågelborden i äppelträdet med talgbollar, solrosfrön och jordnötter. Vi hade också med oss vinteräpplen till rådjuren. I jordnötsmataren satt det nyss sex stycken småfåglar. 

Foto: Stiligahem
Vardagsrum, roslagsbacken

I vänstra hörnan hade vi tidigare det mörka hörnskåp som du ser på den översta bilden. Nu blir det alltså en tv här istället. 

Vardagsrum roslagsbacken

Här kan du se en mer detaljerad bild av skåpet. Skåpet är från 1800-talet och inte alls så gammalt som det ser ut. Jag tycker att det passar fint med domarbordet. Skåpet kommer från mina farföräldrar och via mina föräldrars sommarställe hamnade det hos oss. 

Vardagsrum, roslagsbacken

Så här blev det med den nya lampan. Vi har funderat länge. Jag ville ha en rund lampfot, men var egentligen inne på att det kunde vara en färg eller en rolig form. Min första tanke var att det skulle vara fint med en lampfot i blåvitt kinesiskt porslin. Det blåvita ger lite fräschhet till de honungsgula väggarna. Många antika dito är så stora, så det fick bli en nytillverkad från Markslöjd. Jag är väldigt glad över den här. 

Vardagsrum, roslagsbacken

Här ser du hur det ser ut från hallen och med vårt nya kök. Vi funderar också på att ha en kelim vid soffan och flytta den beige in till vårt sovrum eller i gästhuset istället.

Vardagsrum, roslagsbacken

Linje

Relaterade nyheter

IMG_7128
Hos oss i stan
11 februari, 2024

Tulpaner, te och argenta

Stiliga hem
Tulpaner, te och argenta Vi mellanlandar här hemma efter att ha hämtat sonen på ett ställe och kört...
bibliotek moodboard roslagsbacken
Hos oss på landet
7 februari, 2024

Moodboard: Biblioteket på Roslagsbacken

Stiliga hem
Moodboard: Biblioteket på Roslagsbacken Efter många olika tankar fram och tillbaka har jag landat i a...