D737F408-4C81-4DB3-8DAA-177B2BA48DD6

Trädgårdsdrömmar våren 2018

Trädgården ligger fortfarande inbäddad i snö, fast inte så länge till. Under dagen har stora delar smält bort. Heja solen, snart är det vår. Med solen väcks trädgårdsdrömmarna till liv. Och det behövs. Den här tomten är inget vidare kul. Vi satt ute under förmiddagen på altanen och pratade om sånt. Härliga uteliv, nu är du äntligen här.

Det var många önskemål vi kunde checka av när vi hittade det här huset. Framförallt köpte vi ett hus med ett läge som passar perfekt. Planlösningen, kommunalt vatten och avlopp och tillräckligt många rum för att vi ska kunna leva gott här året om. Vi är lyckligt lottade.

Tomten däremot är inte så kul. Det visste vi. Och det kan man göra något åt. Om man vill. En platt, jordfattig och trist tomt utan struktur och form. Fast den har sin charm och några riktigt fina rosor.  Vi velar mellan staket och häck på framsidan och vad för slags grind vi ska ha. Det blir nog en spaljéberså mellan fram och baksida och något klättrande.  Herr J önskar sig en hägg och lite insynsskydd mot ena grannen. Jag funderar på daggkåpor och hur vi ska få till entrén där bilen står. 

Jag glädjer mig också till att altanen ska inredas med krukor och växter. Herr J är ganska fenomenal på att få till blomsterarrangemang och köpa krukor, så jag tror att det är han som får leda det projektet. Han tycks ha bilden klar för sig. 

Ett körsbärsträd har de tidiga ägarna sågat av på hälften. Det mår inget vidare nu och står dessutom på tok för nära gästhuset. Det ska sågas ned. Vi tog också ned en gänglig tall som växte nästan in i en björk på framsidan. Nu ser man björken. Där bredvid funderar vi på att plantera en vacker buske - kanske en vingad benved. En sådan har jag tänkt på tidigare. Den lyser så vackert rött om hösten och det blir ett fint blickfång från vår framtida glasveranda. Här ska vi också plantera ut alla tete a teter så att vi på sikt får en vårgul kulle.

Där på kortsidan av uthuset (översta bilden) har jag bestämt mig för en clematis summersnow. Vi hade en sådan på Solåkra och den klädde in hela altanen med sina vita vackra kronblommor. Jag tyckte mycket om den. Bilden är tagen på trappan utanför köksfönstret och det är en vy vi ser året om, så det blir perfekt.

Foto: Stiligahem

6AB372F2-67CB-4DB6-BA9D-C1898AC803D7

Drömmar blir verklighet

Vid den här tiden förra året letade vi för fullt efter ett hus. Vi budade på något och finkammade hemnet. Då fantiserade jag om vårt framtida hus. Det kändes lite hopplöst och omöjligt. Jag hoppades på en trappa att sitta på med en kopp kaffe i sol och utsikt över hav och att ha en husvägg i lä för en vårfika till påsk. Och tänk, så blev det. Jag får nypa mig i armen emellanåt när jag tänker på hur perfekt det hela blev. Drömmar slår in. 

Linje

Relaterade nyheter

IMG_6519
Designikoner
Stiligahem besöker
18 september, 2023

Reijmyreglasen gör drycken

Stiliga hem
Reijmyreglasen gör drycken Det kräver fem personer för att göra ett av Reijmyres lövtunna kristallgla...
Kantareller
Trädgårdsdagboken
3 september, 2023

Skördetider

Stiliga hem
Skördetider Almanackan säger 1 september och skogen dignar av bär och svamp. Den regniga juli månad f...