758410F1-DB83-4FC0-8BDD-1D7A788289B2

Sovkojan på Solåkra

Finns det hjärterum... På landet gäller det att tänka smart kring sovplatser och få till dem på så många olika ställen som möjligt. Övervåningen på vårt lantställe har två rum; ett sovrum och så en övre hall där vi har byggt en sovalkov, som en kajuta. Då kan man få fler sängplatser utan att ta ett helt rum i anspråk. 

Vår kajuta upptar en knapp fjärdedels rum. Resten är ett tänkt tv-rum/lekrum för Sonen, med en sittgrupp. Jag skriver tänkt, för vi har visserligen både tv och inkopplingsmöjligheter här, men vi ser aldrig på tv. Sonens kajuta är en del av rummet, men är man där känner man sig ändå avskiljd. 

Vi gjorde vår alkov som dubbelsäng vilket är att rekommendera. När min systers tre barn var yngre låg de alla tre här på tvärsan med fötterna ut mot öppningen. Under kojan har vi en utdragbar låda där vi förvarar extra täcken och kuddar. Här får både sonen och en kompis gott om plats. Och de kan dra för gardinerna om de vill vara i fred. Samtidigt kan andra i familjen nyttja resten av rummet. 

Gör man en dubbelsäng får man en bra väggyta som ger ytterligare den där rum i rumkänsla. Här kan sonen sitta och leka för sig själv på morgnarna. Och när vi är här om vintern brukar vi faktiskt alla tre sova här den första natten. Kaminen värmer hela övervåningen på en halvtimme från helt utkylt.

Foto: Stiligahem
90018CF9-DA9E-4D58-A614-D002394BBB8B
EDE87155-E4E8-46B3-B7FC-F74A77E8388A

Linje

Relaterade nyheter

IMG_7128
Hos oss i stan
11 februari, 2024

Tulpaner, te och argenta

Stiliga hem
Tulpaner, te och argenta Vi mellanlandar här hemma efter att ha hämtat sonen på ett ställe och kört...
bibliotek moodboard roslagsbacken
Hos oss på landet
7 februari, 2024

Moodboard: Biblioteket på Roslagsbacken

Stiliga hem
Moodboard: Biblioteket på Roslagsbacken Efter många olika tankar fram och tillbaka har jag landat i a...