Roslagsbacken, pionrabatt och hammock

Södra långsidan på Roslagsbacken

Jag får ofta önskemål om att visa mer från vårt hus och vår trädgård. Jag har nog varit lite snål med det reflekterar jag när jag scrollar igenom kategorin på bloggen. Så nu kommer jag bjuda ikapp med med bilder från mina arkiv, från tidigare år och igår. 

Namnet Stiliga hem förpliktigar kanske lite. Men den främsta anledningen är att jag har svårt att fotografera samtidigt som mitt barn kräver uppsikt hela tiden. Det blir för långt steg mellan tanke, idé och färdigt inlägg. 
 
Närmast i bild är min pionrabatt, där vi planterat en sockertoppsgran i bakkant, några rosa nävor som marktäckare och en flyttad paradisbuske. Här finns flera vårlökar och tanken är att det ska bli fler. Vi har flyttat körsbärsträdet som anas i bild till "alfridaplatsen". Bakom körsbärsträdet står vår härliga stjärnmagnolia. Busken till vänster är svarta vinbär, följt av en hägg. 
 
Foto: Stiligahem
Roslagsbacken, hammock

Hammock

Sommarens härligaste investering är hammocken. Det stod högt på makens önskelista men kanske inte lika prioriterat hos mig. Jag gillar det men jag hade glömt bort hur himla mysigt det är. Vi har suttit i hammocken varenda kväll när vädret tillåtit det och nu kan jag inte fatta att vi klarat oss så länge utan den.  

Roslagsbacken, vit matgrupp

Förra sommaren hade vi en vit utegrupp här som var på upphällningen. Stormen (se bild nedan) gjorde det som fanns kvar till brasved. På sikt kommer det en ny grupp hit, tror vi, och då flyttar vi hammocken. 

Roslagsbacken Alfrida
Roslagsbacken daggkåpa

Jättedaggkåpa

Längs husväggen på höger sida har jag planterat Jättedaggkåpa. De är ganska torktåliga och kommer att bli små kullar längs väggen som gör att jag slipper rensa ogräs.

Roslagsbacken, Malva

Rosenmalva

Närmast framsidan blommar Alliumbollar i juni och nu i juli den klassiska Rosenmalvan. 

Roslagsbacken, Alliumbollar

Alliumbollar

I början av juni blommar dessa längs hela sidan

Magnolia Stellata, Roslagsbacken

På den här sidan växer vår Stjärnmagnolia. Den blommar tidigt på säsongen.

Linje

Relaterade nyheter

IMG_7128
Hos oss i stan
11 februari, 2024

Tulpaner, te och argenta

Stiliga hem
Tulpaner, te och argenta Vi mellanlandar här hemma efter att ha hämtat sonen på ett ställe och kört...
bibliotek moodboard roslagsbacken
Hos oss på landet
7 februari, 2024

Moodboard: Biblioteket på Roslagsbacken

Stiliga hem
Moodboard: Biblioteket på Roslagsbacken Efter många olika tankar fram och tillbaka har jag landat i a...