Roslagsbacken, arbetsrum

Snabbmakeover i Herr J:s arbetsrum

Jag har nog aldrig visat hur herr J:s arbetsrum på Backen ser ut. Det var så vansinnigt fula fönster här inne förut. Nu har vi nya fönster med fönsterbrädor och gjort en snabbmake-iver.

Jag vet inte hur de tänkte kring fönster. Det ena hängde för lågt och det andra för högt och ett var placerat snett på väggen. Nu har vi höjt upp det ena och satt in ett likadant fönster som dem i vardagsrummet. Mot baksidan har vi satt ett bredare fönster som är centrerat och nästan går från vägg till vägg.

Båda fönstrena har fått fina fönsterbrädor så att vi kan ha ting i fönstret. Vi ska ta ett helhetstag kring det här rummet, men med enkla medel och det vi hade i gömmorna har det blivit ganska bra.

Jag har en lite knasig egenskap och det är att jag blundar för det som är fult. Jag tittar inte alls på det, utan visualiserar hur det kommer att bli istället. Jag liksom förtränger det oestetiska. Det är ju både bra och dåligt egentligen. Men dåligt när man vill visa före och efterbilder. 

Foto: Stiligahem

Roslagsbacken arbetsrum
Arbetsrum, Roslagsbacken

När vi flyttade hit ställde vi min gamla sekretär i grått och gult som jag haft hela livet. Bokstavligen. Det finns t o m en bild på mig när jag är precis nyfödd och ligger på klaffen. Sekretären hade vi tidigare i sovrummet på Solåkra. Se bilden nedan.

Sovrum på Solåkra
Roslagsbacken mäklarbild

Det här är samma vy på Roslagbacken ovan, fast mäklarbilden från när vi köpte huset

Valnötsfärgat skåp, 1950-tal, Roslagsbacken

Strax innan jul flyttade makens älskade farmor, sonens gammelfarmor, in på ett äldreboende. Under hösten har vi varit i Eksjö vid flera tillfällen och hjälpt henne med packning inför flytten. Vi fick också en hel del saker med oss upp, bland annat ett lite högre valnötsfärgat 1950-tals skåp och en röd matta som nu bor i makens arbetsrum. Det grå skåp som vi hade med oss från Solåkra har fått flytta härifrån och ut i gästhuset.

Linje

Relaterade nyheter

IMG_6519
Designikoner
Stiligahem besöker
18 september, 2023

Reijmyreglasen gör drycken

Stiliga hem
Reijmyreglasen gör drycken Det kräver fem personer för att göra ett av Reijmyres lövtunna kristallgla...
Kantareller
Trädgårdsdagboken
3 september, 2023

Skördetider

Stiliga hem
Skördetider Almanackan säger 1 september och skogen dignar av bär och svamp. Den regniga juli månad f...