DCEA245D-AAE7-4F3B-8CBE-3BD4EFEB2A6F

Slettvoll inspirerar

Den översta bilden har vi som inspirationsbild för vardagsrummet. Jag gillar framföralllt valet av gardiner, matta, materialval på sittpuffarna och den möbelformerna, men jag vill nog föra in lite färg och andra mönster. Men det är ju just det som är härligt med inspiration. 

Vårt sovrum, köket och makens arbetsrum har fått färg på väggarna i sommar, men vardagsrummet, hallen och sonens rum förblir "au naturelle" . Och det känns som vi hittat en bra balans mellan att göra Roslagsbacken till vårt och också behålla dess karaktär. Jag är glad över att vi båda är förtjusta i det mörka ombonade vardagsrummet. 

Att utveckla inredningen hemma hos oss är i allra högsta grad ett samspel. Det är visserligen jag som är bloggaren och som ofta tar fram förslag och tänker helheter, och herr J har också många egna idéer och tankar. Han har alltid önskat ett mer marint intryck med stars and stripes i rött och blått. Och jag har argumenterat att det passar den dagen vi har hus i skärgården, snarare än på ett torp i en skog. Nu har vi ett sånt ställe. Mina inredningstankar har gått i en annan riktning. I min bloggserie om de danska klassikerna har jag funderat en hel del om mitt inredningsmässiga ursprung. Känt en längtan efter att kanske köpa dansk 50-tals design i någon form till vårt nya hus. Som vanligt med mig så är det ganska undermedvetet och smygande. Jag är alltid är klar över om om det bara är snyggt-som-jag-verkligen-gillar, eller om det är snyggt-som-jag-vill-ha-det-hemma. Det är först när jag står inför beslut som jag inser att jag inte är helt klar med vilken väg jag vill gå. En kväll i slutet av semestern fick herr J och jag tid och lust att diskutera. Det visar sig att även han funderat på kammaren och känt in huset. Han visade mig den översta bilden i inlägget.

Vi fick pratat och diskuterat kring hur vi använder huset. Och vilka platser vi faktiskt inte nyttjar. Det ledde till att vi fattade ganska stora beslut. Ett av dem var att behålla vardagsrummet som det är. Och jag återkommer med de andra.

Förra helgen hade vi besök av mitt andra stora bollplank, mamma. Med henne delar jag mina funderingar och får raka besked. Hon har tydliga åsikter grundade i stort kunnande och grundmurad estetik. Med henne kan jag rensa upp i mina tankar och hitta linjen. Hon är ofta bra på att förstå vad jag menar och vi kan tillsammans sväva ut i olika idéer. Och inreda tillsammans i fantasin. "Våra sängar kommer bli sandfärgade", säger jag "då tycker jag att ni ska ha de här tuffa industrilamporna. Det är ju ganska trångt på sidorna", säger mamma "ja, vilka snygga. De hade jag inte tänkt på. Det får nog bli vägghängda sängbord och så kan jag inte släppa tanken på de där kuddarna vi såg i Danmark" svarar jag. "Nej inte jag heller. De skulle bli bra", svarar mamma. Och så kan vi diskutera sovrummet igen men med en annan utgångspunkt. Så där har vi nog alltid gjort. Tittat på en bild och så diskuterat hur vi skulle utvecklat det. Mamma kan förstå ganska snabbt vad jag inspireras av i en bild, fastän helheten inte stämmer. Det gillar jag. Vi utvecklar idéer tillsammans. 

Foto: Slettvoll via Sofie Ahlqvist

C7A9CD25-2340-4AE2-883A-DB9E17B8FC00
872FE2BA-6D1C-4B5B-B337-77EDE1F0E1DF

Linje

Relaterade nyheter

IMG_7128
Hos oss i stan
11 februari, 2024

Tulpaner, te och argenta

Stiliga hem
Tulpaner, te och argenta Vi mellanlandar här hemma efter att ha hämtat sonen på ett ställe och kört...
bibliotek moodboard roslagsbacken
Hos oss på landet
7 februari, 2024

Moodboard: Biblioteket på Roslagsbacken

Stiliga hem
Moodboard: Biblioteket på Roslagsbacken Efter många olika tankar fram och tillbaka har jag landat i a...