Roslagsbacken, kök, påsk

Roslagsbackens hjärta

Mitt i huset, mellan vardagsrum och gästrum på ena sidan och sovrum på andra sidan ligger vårt kök. Jag är så otroligt glad över att vi gjorde ett barkök här istället för ett bord. Det har blivit precis en sådan samlingsplats som vi hoppades på.

Här planterar vi om krukor, här sitter jag med min dator när arbetsrummet är upptaget, här äter vi och här stannar vi upp och snackar. Det är en social plats mitt i huset och mitt i trädgården. Härifrån når vi altanen, baksidan och framsidan.

Jag trodde att jag skulle sakna sköna matsalsstolar, men det gör jag inte. I min lilla familj är det bara jag som gillar längre sociala middagssittningar. Barnet med adhd sitter i princip inte alls och maken är social med sin mobil eller har tankarna på nästa steg i jobbet. Det spelar ingen roll om jag anstränger mig med mat eller dukning. Det uppskattas faktiskt inte. Och det är okej. Vi umgås och snackar vid andra tider än runt maten.

Här på barbordet har vi alltid något litet arrangemang efter säsong. Det har utvecklat sig så. Nu har påsken flyttat in. Nästa helg är vi inte här och helgen efter det är påsk.

Med inredning kan man förstärka egenskaper och behov hos familjen så att hemmet passar efter livsstilen. Barbordet är ett sådant exempel. Man kan också skapa förutsättningar för nya vanor genom att förstärka förutsättningarna. I sonens rum står det en skön fåtölj. Mitt barn med spring i benen övar sig på lekar i ro i skolan.  Om det finns en fåtölj här, så finns det bättre förutsättningar för att han använder den. Och när han inte är med brukar jag sitta där och titta på fågellivet i äppelträdet utanför.

Foto: Stiligahem

Roslagsbacken, kök, påsk

Linje

Relaterade nyheter

IMG_7128
Hos oss i stan
11 februari, 2024

Tulpaner, te och argenta

Stiliga hem
Tulpaner, te och argenta Vi mellanlandar här hemma efter att ha hämtat sonen på ett ställe och kört...
bibliotek moodboard roslagsbacken
Hos oss på landet
7 februari, 2024

Moodboard: Biblioteket på Roslagsbacken

Stiliga hem
Moodboard: Biblioteket på Roslagsbacken Efter många olika tankar fram och tillbaka har jag landat i a...