Roslagsbacken gästhus svart

Före och efter: Roslagsbackens gästhus

Vissa grejer skjuter jag upp till det är oundvikligt. Gästhuset behövde en omgång färg redan när vi flyttade in, men så kom stormen Alfrida och gjorde det hela oundvikligt. Här är kavalkad på före och efterbilder, inklusive hur gästhuset såg ut efter stormen. 

Nu ser allt så pittoreskt och perfekt ut, men för bara ett halvår sedan låg det tre stora granar, bara över gästhuset, två-tre ytterligare på parkeringen och sammanlagt över 30 träd på vår tomt. Och då har vi en  villatomt på 2 500 kvadratmeter. Jag behöver repetera det för mig själv som ett mantra. Den här säsongen fotar jag inte så mycket, eftersom allt ser ut som en byggarbetsplats. 

Nu är gästhuset reparerat med delvis nytt plåttak och ny förstukvist. För någon helg sedan målade vi det i en matt svart färg. Jag målade också in fönsterfoder och knutar. Jag tycker att det ger ett modernt och harmoniskt uttryck. Eventuellt kan jag tänka mig att måla dörren i en avvikande färg, men det väntar jag med. 

Foto: Stiligahem

Roslagsbacken gästhus grått

Före

Så här såg gästhuset ut när vi flyttade in till Roslagsbacken

 

Roslagsbacken gästhus efter alfrida, snö

Så här såg det ut när vi röjt upp efter Alfrida.

Roslagsbacken gästhus, Alfrida

Direkt efter stormen såg det ut så här. Det är knappt man kan tro att bilden är tagen från samma vinkel. Så här såg det ut.  Körsbärsträdet till vänster i bild klarade sig. Även äppelträdet framför huset klarade sig ganska bra. 

Linje

Relaterade nyheter

IMG_7476
Stiligahem besöker
Trädgård och växter
15 juli, 2024

Bo på Hälsingegården Träslottet

Stiliga hem
Bo på Hälsingegården Träslottet En vän ställde frågan var man ska bo om man besöker de vackra Hälsing...
IMG_7425
1900-1929
Arkitekturhistoria
Stiligahem besöker
14 juli, 2024

Tjolöholms slott – interiören

Stiliga hem
Tjolöholms slott - interiörer Det är som att komma till England, fastän vi är utanför Kungsbacka på...