DCE13985-1A14-49A0-91A0-CD7FB3257FAE

Plötsligt blev det vår tur. Och det blir bra

Så kom äntligen dagen då vi kan säga att huset är vårt. Som vi har letat och velat, budat och hoppat av. Vi har funderat och tänkt på vad som är viktigast och gjort val. Funderat igen. Tänkt bygga, bygga ut, bygga om. I går var vi på tre visningar; ett nybyggt, ett jätterenoverat och ett orört sedan 1973. I kväll stängdes budgivningen på furuparadiset  från 70-talet med oss som vinnare. 

En sak var vi överens om när vi sålde vårt älskade Solåkra, som vi haft i tio års tid. Vi skulle inte ha en röd torpardröm igen, utan ville ha något helt annat. Det tog ett tag att fundera vad detta annat kunde vara. Visst drömmer jag fortsatt om sekelskifteshus vid vattenbrynet med punschverandor i solnedgång och nybyggda kalkstensfärgade Gotlandslängor och bördiga skånegårdar, men de drömmarna får stå på tillväxt till förmån för något mer praktiskt och ändamålsenligt.

Att få bo kvar i stan och att ha ett helgboende inom en timme, med kommunalt avlopp, med flera rum, med buss närmast från dörr till dörr och med utsikt mot havet. Och en tomt där vår son kan få vara som han är utan att störa grannar. Och ett riktigt hus att bo i året om. Det är drömmen och avkoppling för oss. Dessutom har vi redan ett drömboende. Behöver vi verkligen ett till?

I vårt nya hus är det check check på hela listan. Huset som sådant är i princip orört sedan 1973. Det är furu från golv till tak i fem rum. När jag såg bilderna fick jag lite träångest och min första tanke var att måla allt vitt vitt.  Men när jag väl kom dit och såg ett älskat välskött hus. En riktig villa som är gediget timrat på plats, föll jag som en fura. Bokstavligen. Som det känns nu kommer vi ta det lugnt med renoveringen. Men det kan ändras. Det känns faktiskt bra att pendla mellan att renovera och bevara. Att respektera det som varit och sätta sin prägel på rätt sätt. Vi får helt enkelt låta tankarna växa fram - och den processen är du välkommen att delta i.

I Danmark är sommarhusdrömmen svart med vita knutar. Jag tycker mycket om den känslan. Och jag lutar mot att göra vårt hel-fel-ljusgröna fasad, fast det ser vitt ut på bild, timrade stuga svart. Målbilden ligger åt det hållet exteriört. Det kommer att bli en hel del inlägg framöver om vårt nya hus. Hoppas att du gillar det och hänger med, fastän huset kanske inte är så stiliga-hemmigt-antik-snyggt.  

Foto: Hadley court och Mäklarhuset

E2B5E0A0-27BA-4D46-82F3-282C4F55D7ED

Det här är storstugan i vår furudröm. Det har den perfekta planlösningen och  ger en försmak om hur det ser ut i resten av huset. I köket har man förstås både skåpsluckor och möblemang i furu och sovrummen är klädda i det älskade materialet från golv till tak. Lite too much furu, men med en planlösning, tomt och beliggenhet som är perfekt för oss. Första juli går flyttlasset

Linje

Relaterade nyheter

IMG_6519
Designikoner
Stiligahem besöker
18 september, 2023

Reijmyreglasen gör drycken

Stiliga hem
Reijmyreglasen gör drycken Det kräver fem personer för att göra ett av Reijmyres lövtunna kristallgla...
Kantareller
Trädgårdsdagboken
3 september, 2023

Skördetider

Stiliga hem
Skördetider Almanackan säger 1 september och skogen dignar av bär och svamp. Den regniga juli månad f...