Karelia, Arabia

Karelia tekoppar från 1970

Herr J fyndade den här teservisen i stengods när vi besökte hans snart 97-åriga farmor. Serien Karelia är formgiven av Anja Jaatinen-Winqvist på 1970-talet för Arabia. Jag gillar som bekant chokladbrunt.  Den bruna randen är i helt rätt ton och i kombination med den enkla formen passar de både oss och furuparadiset.  

Jag minns när vi letade helgboende, att jag hoppades på en annan sorts hus än vårt bedårande röda torp med såpade golv som vi älskat. Jag ville tänja på gränserna kring min egen inredningssmak och ta mig an en utmaning. Vårt furuparadis från 1970-talet uppfyllde alla våra behov - även ur den synvinkeln. 

Jag är som bekant mer för antikviteter än retro när det kommer till det egna hemmet. Men någon liten detalj här och där som knyter an till byggåret i timmerstugan  tycker jag passar. Och de här passar oss perfekt. 

Anja Jaatinen-Winqvist

Anja Jaatinen-Winqvist jobbade som studio-formgivare för Arabia under 20 år. Men det blev också några serier bruksföremål. Kaira (ränder på mitten) och Karelia är hennes mest kända mönster. Hon har också formgivit " Marina " och "Saara". 

Foto: Stiligahem

KARELIA, Arabia

Linje

Relaterade nyheter

IMG_6519
Designikoner
Stiligahem besöker
18 september, 2023

Reijmyreglasen gör drycken

Stiliga hem
Reijmyreglasen gör drycken Det kräver fem personer för att göra ett av Reijmyres lövtunna kristallgla...
Kantareller
Trädgårdsdagboken
3 september, 2023

Skördetider

Stiliga hem
Skördetider Almanackan säger 1 september och skogen dignar av bär och svamp. Den regniga juli månad f...