Karelia, Arabia

Karelia tekoppar från 1970

Herr J fyndade den här teservisen i stengods när vi besökte hans snart 97-åriga farmor. Serien Karelia är formgiven av Anja Jaatinen-Winqvist på 1970-talet för Arabia. Jag gillar som bekant chokladbrunt.  Den bruna randen är i helt rätt ton och i kombination med den enkla formen passar de både oss och furuparadiset.  

Jag minns när vi letade helgboende, att jag hoppades på en annan sorts hus än vårt bedårande röda torp med såpade golv som vi älskat. Jag ville tänja på gränserna kring min egen inredningssmak och ta mig an en utmaning. Vårt furuparadis från 1970-talet uppfyllde alla våra behov - även ur den synvinkeln. 

Jag är som bekant mer för antikviteter än retro när det kommer till det egna hemmet. Men någon liten detalj här och där som knyter an till byggåret i timmerstugan  tycker jag passar. Och de här passar oss perfekt. 

Anja Jaatinen-Winqvist

Anja Jaatinen-Winqvist jobbade som studio-formgivare för Arabia under 20 år. Men det blev också några serier bruksföremål. Kaira (ränder på mitten) och Karelia är hennes mest kända mönster. Hon har också formgivit " Marina " och "Saara". 

Foto: Stiligahem

KARELIA, Arabia

Linje

Relaterade nyheter

IMG_7128
Hos oss i stan
11 februari, 2024

Tulpaner, te och argenta

Stiliga hem
Tulpaner, te och argenta Vi mellanlandar här hemma efter att ha hämtat sonen på ett ställe och kört...
bibliotek moodboard roslagsbacken
Hos oss på landet
7 februari, 2024

Moodboard: Biblioteket på Roslagsbacken

Stiliga hem
Moodboard: Biblioteket på Roslagsbacken Efter många olika tankar fram och tillbaka har jag landat i a...