bibliotek moodboard roslagsbacken

Moodboard: Biblioteket på Roslagsbacken

Efter många olika tankar fram och tillbaka har jag landat i att biblioteket ska bli ljust grön-blått. Jag har hela tiden tänkt att detta rum, som har kontakt med både fram och baksidan på huset ska ha en kulör. Det ska vara lite oväntat.Och i mina tankar så har jag drömt om alla mina favorit-kombinationer. "Det får inte vara rosa eller korall" sa herr J bestämt, så det blir det inte. 

 
Bokhyllorna och skrivplats
Bokhyllorna blir enklast och rakast tänkbara och gå från golv till tak. De kommer att målas i Farrow & Balls kulör Green-blue nr 84. Den skiftar så fint beroende på ljuset och det tror jag blir fint. Det här rummet har morgonsol från altanen och så även kvällssol. Under fönstret så blir det en skrivbordsskiva som blir 90x60 cm, precis som fönstret, där jag kommer att ha min skrivbordsplats
 
Takbelysning
I taket blir det infällda spotlights precis som i badrummet. Det är bara 2,20 meter högt här, så jag vill inte ha något hängande. Plafonder är jag inte särskilt förtjust i. 
 
Bordslampa
På skrivbordet vill jag ha en rolig lampa, som inte tar för mycket plats. Jag har egentligen aldrig haft den på någon drömlampslista, men jag kan inte tänka mig något annat än Verner Pantons Flowerpot VP3. Det blir en liten flirt med husets 1970-talsursprung och kanske lite otippat.
 
Skrivbordsstol
Till skrivbordet vill jag ha en flyttbar karmstol. Jag har alltid haft en förkärlek till stålrörsmöbler, så just nu tänker jag att Bruno Mathssons BM65 skulle vara riktigt tuff. I praktiken så blir det nog en av de udda stolarna vi redan har. 
 
Matta
Jag tror att Classic collections matta Vibrant multi skulle bli väldigt fin i rummet. Den binder samman bibliotek och badrum och håller ihop färgskalan på ett fint sätt. 
 
Förvaring
Jag köper också en vävklädd A4 box från Bookbinders design i kulören Dimgrön. Där kan jag förvara mina tidningsklipp och de aktuella kreativa idéerna. 
 
Hissgardin
Jag tänker mig också en hissgardin. Just nu lutar jag åt Just fabrics Underwater Indigo, som ser ut som koraller.
 
Bokstöd
Svenskt Tenns Alfa och Omega i grönt har vi redan här på landet. Det kommer att bli så fint här och förstärka det gröna.
 
 
Collage: Stiligahem
IMG_7095

Biblioteket blir ett öppet rum utan dörrar med fönster både mot altanen och mot baksidan.  Det blir mitt arbetsrum och det är något som jag ser väldigt mycket fram emot.

Linje

Relaterade nyheter

IMG_7128
Hos oss i stan
11 februari, 2024

Tulpaner, te och argenta

Stiliga hem
Tulpaner, te och argenta Vi mellanlandar här hemma efter att ha hämtat sonen på ett ställe och kört...
Badrum moodboard roslagsbacken
Hos oss på landet
6 februari, 2024

Moodboard: Roslagsbackens badrum

Stiliga hem
Moodboard: Roslagsbackens badrum Det praktiska får styra när vi bygger badrum på landet. Vi har haft...