Pioner, trädgård

Min sommar i bilder

Det är oktober. Kallbadssäsongen har inletts, vi har arbetsdag i samfälligheten och båten ska snart tas upp. Naturen bjuder på säsongsfyrverkeri och jag tänker tillbaka på sommaren och vill bjuda på en summering.

Den här sommaren blev både den bloggfattigaste och projektfattigaste sommaren, men ganska härlig ändå. Jag ägnade oändliga tider med att flytta blogginlägg. Även om jag visste att jag gav mig in på ett stort projekt, tog det ändå betydligt mer tid än jag trott. Jag hade svårt att hitta energi till andra projekt. 

I trädgården gjorde vi en blå rabatt. Vi flyttade växter från en skuggig hörna och det hela tog fart. Vi fällde en tall och inledde arbetet med att anlägga en woodlandspromenad. Annars var det inte så mycket nytt som hände i trädgården. Ibland får man bara acceptera att livet är livet.

Herr J vaknade en natt av att det regnade trodde han. Det visade sig att vår vattenberedare hade sprungit läck. Det forsade litervis av vatten. Och först när vi stängt av huvudkranen kunde vi torka upp golvet. Tur i oturen att vi var på landet när det skedde. Två dagar tidigare var vi i Danmark. Det blev att beställa en ny vattenberedare och ringa 20 olika rörmokare innan vi fick napp. Och efter drygt en vecka utan vatten, så fick vi vattenberedaren på plats.

Solsäng

Solsängarna

I år köpte vi äntligen solsängar. Jag har önskat mig det under flera år, men det har alltid varit andra saker som kommit före. Våra semestrar ägnas sällan i hängmattan, så jag var osäker på hur mycket vi skulle använda dem. Några längre stunder ligger vi inte där, men ganska ofta. Varma dagar har vi legat här i skuggan och upptäckt nya vinklar av trädgården. 

Väddö kanal

Båten

Det känns surrealistiskt att vi också är med motorbåt. Vi köpte den i Älmsta på Väddö och premiärturen blev genom Väddö kanal (bilden ovan) och hem till oss. Det var så roligt.

Vår känsla för avstånd och perspektivet på Roslagen har verkligen förändrats under sommarens alla upptäcktsfärder med båt. Saker som känts avlägsna har kommit närmare och vi har verkligen fått några underbara minnen. Vi har sett och upplevt så mycket.

Solnedgång, vätösundet
Arholma

En av våra båtutflykter gick till Arholma. Vi var där lite på eftersäsong i augusti och promenerade till Arholma nord. Vi blev väldigt förtjusta i naturen däromkring. 

Arholma Nord
Kanot

Paddeltur

Det blev kanske inte så många turer i år, men en oförglömlig kanottur till vår favoritklippa blev det. Det var en dag då havet var helt spegelblankt. Vi åkte ut till landet direkt efter jobbet och fick en helt magisk tur. Ibland ska man bara fånga dagen. 

Hornbaek

Hornbæk

Vi inledde sommaren strax efter midsommar med några dagar i Hornbæk tillsammans med min mamma. Sommaren visade sig från sin allra vackraste sida och vi fick några underbara varma sommardagar på den plats som jag tror betyder allra mest för mig. Som många av er vet så är min mamma dansk och vi hade tills för några år sedan ett sommarställe här. Det var ett kärt återseende.

Hornbaek
Roslagskulla kyrka

Slott och kyrkor

Vi fortsatte vår upptäcktsresa genom Roslagens kyrkor och besökte bland annat Roslagskulla (bild) och Ljusterö kyrka. En hel del andra kulturella resmål blev det också. Bland annat besökte vi Penningby slott (bild) i Roslagen, Sofiero slott utanför Helsingborg, Löfstad slott samt Frederiksborgs slott i Hillerød. 

Penningby
Potatis

Egen skörd är guld värd

Jag läste någonstans att Sverige är självförsörjande på potatis och morötter, men inte på särskilt mycket annat. Potatis har räddat livet på mången svensk genom århundraden och finns det något godare än den första färska potatisen? I den här kastrullen har det skrubbats många kilo under säsongen. 

Vi fick också vår egen första skörd av trädgårdshallon. Stora och väldigt goda hallon. Vilken lycka

Hallon
Kräftor

Kräftfest på bryggan

Vi var också ett gäng grannar som hade kräftfest på bryggan. Det är också en av kvällarna jag kommer att minnas länge.

Roslagsbacken, kväll

Ljumma kvällar

Och så alla dessa ljumma kvällar då vi suttit ute och inte velat gå in. En natt gick vi aldrig in, utan hämtade våra täcken och sov i lounge-soffan skavfötters jag och herr J. Vi sov otroligt gott.

Roslagsbacken
B26D6BF7-9D2D-4723-9175-0A2687BE2C72

Linje

Relaterade nyheter

IMG_7128
Hos oss i stan
11 februari, 2024

Tulpaner, te och argenta

Stiliga hem
Tulpaner, te och argenta Vi mellanlandar här hemma efter att ha hämtat sonen på ett ställe och kört...
bibliotek moodboard roslagsbacken
Hos oss på landet
7 februari, 2024

Moodboard: Biblioteket på Roslagsbacken

Stiliga hem
Moodboard: Biblioteket på Roslagsbacken Efter många olika tankar fram och tillbaka har jag landat i a...