82394052-60A0-44E5-ADC5-F891EC49A845

Längtans tankar till det nya

I helgen fick vi möjlighet att titta på vårt hus. Tänk att man törs göra en så stor affär efter en kort visning av ett hus med trettiotalet andra personer. Det var med blandade känslor vi åkte dit. Tänk om vi inte alls skulle känna att det var rätt? Vad skulle uppfattas mindre och vad större när vi såg det för andra gången. Men samma hemmakänsla infann sig. Och området  är trivsamt. Nu blommade körsbärsträden och i rabatten fanns det olika  lökväxter. Altanen upplevdes större och vardagsrummet mindre, men mysigt. 

Den största anledningen till besöket var att mäta upp huset för att kunna göra en skalenlig planritning. Men också förstås att ta en närmare titt på omgivningarna. Och det var skönt att säljarna lät oss göra det i lugn och ro själva. Tankarna på vad vi vill göra surrar i huvudet och vi har nog redan tänkt ut en fem-årsplan i huvudet. Och så får vi se vad och när vi gör sakerna.

Jag har gått igenom mina sparade inspirationsbilder och mapparna på pinterest och har bara hittat en enda interiör inspirationsbild. Så det kommer att ta tid innan vi har bildat oss en helhetsbild av känslan vi vill ha. Det är en månad till inflytt och jag vill inte stressa fram beslut om tapeter och färgval. Jag älskar att planera sånt och det måste få vara en njutbar process.

Vi kommer att flytta in med vårt bohag och sedan förädla och förfina det vi har så att det passar i det nya.Jag är av principen att man ska bo in sig på en plats och känna hur man nyttjar de befintliga rummen innan man gör större ingrepp. Vi har bara upplevt huset i molnigt väder och inte i sol, men att glasa in vissa partier vet vi redan om att vi vill helt oavsett. Här är vår lista på tankar och idéer och drömmar i en oprioriterad ordning:

  • Uterummet bygger vi in med en ytterdörr och gör till en riktig glasveranda. Idag är det en öppen glugg utan dörr, men med härlig utsikt över tomten och havet. Det kan bli ett fint extra rum.
  • Sovrummet vid uterummet kommer att bli vårt Walk-In-Closet och linneförråd. Det är ett väldigt litet rum som visserligen rymmer en enkelsäng och en garderob i dagsläget så det blir perfekt.
  • Vardagsrummet behåller vi som det är eller vitlaserar. På sikt byter vi ut den öppna spisen.
  • Sovrummet vid köket blir Herr J:s arbetsrum / gästrum. 
  • I köket funderar vi på att göra en köksö som komplement, om det får plats och blir bra. Jag skulle vilja ta bort vedspisen och få det mer öppet mot korridoren, men det vill inte herr J. Och det är typiskt en sådan sak man vill klura på innan man genomför. Köket är nog det sista vi gör om. 
  • Hela väggen mot altanen, från köket och längs gången framför bastun glasas in så att vi får havsutsikten in i köket och hallen. I korridoren där tänker vi oss inbyggda bokhyllor. 
  • Ett badkar och en tvättstuga står högt i kurs på önskelistan, så den nuvarande klädkammaren, en del av korridoren blir ett nytt större badrum med badkar och tvättstuga. 
  • Båda sovrummen får också nya dörrar med glas och spröjs för att öka kontakten mellan huskropparna och skapa mer ljus i rummen. Vårt sovrum blir det vänstra och Hobbit får det ljusa härliga högra rummet. med det stora fönstret.
Foto: Stiligahem
20F105CD-A99B-418A-B7C8-CDCF1C29E32C
9B308A7B-5950-42E0-90F7-5AEB3FA95F9F
1C977B46-7759-4DC3-83BC-F72EB511777B

Till höger ser ni fönstrena till det som ska bli sonens rum och till vänster det uterum som ska bli en glasveranda. Altanen ligger härligt skyddad mellan huskropparna.

4DE1B941-613F-42C8-A53A-9D8D89077B69

Linje

Relaterade nyheter

IMG_6519
Designikoner
Stiligahem besöker
18 september, 2023

Reijmyreglasen gör drycken

Stiliga hem
Reijmyreglasen gör drycken Det kräver fem personer för att göra ett av Reijmyres lövtunna kristallgla...
Kantareller
Trädgårdsdagboken
3 september, 2023

Skördetider

Stiliga hem
Skördetider Almanackan säger 1 september och skogen dignar av bär och svamp. Den regniga juli månad f...