litografitryck ur Skandinaviska foglar från 1859

Havsörnar i ram och en flodhäst

I våras fick jag två fina litografitryck ur Skandinaviska foglar från 1859 av min väninna Anneli, som besökte mig här på Roslagsbacken. Direkt när jag såg dem föreställde jag mig bruna ramar. Sedan dess har jag letat på loppisar och i butiker. Häromveckan var jag inne på Zara Home och hittade de alldeles perfekta. Nu hänger de i vårt sovrum på landet.

Det är lite lustigt egentligen. Först målade vi stora delar av Roslagsbacken ljust och nu tillför vi en hel del brunt igen. Ganska medvetet skulle jag vilja påstå. Det bruna binder ihop det målade med det omålade. Av samma anledning tillför jag ljust i de furufärgade delarna. 
 
Vårt sovrum på landet vätter mot norr. Av husets alla rum såg jag potential de flesta, utom vårt sovrum som jag till och med ogillade. Det fanns faktiskt inget sympatiskt alls med rummet. Det framstod som ett rum med en mycket märklig fönsterplacering, lite halvt snett och en dörr mot altanen som hade en glugg. Det var ett mörkt genomgångsrum. Jag tänkte att jag får leva med det. Och det är okej. Vi ska ju ändå bara sova där.
 
Det blev en stor skillnad med en ljus väggfärg och helglasade dörrar. Och med växtplanscher på väggarna, trevliga gardintyger och en hylla, så har vi lyckats balansera rummet så vi trivs ganska bra. Även hyllan har fått ett tillskott i form av ett litet humoristiskt bokstöd i form av en flodhäst. Jag tycker om att tillföra saker med en form och som har glimten i ögat. Flodhästen kommer från Nordiska galleriet.

 

Foto: Stiligahem

Flodhäst i skinn, bokhylla
Sovrummet, Roslagsbacken

Linje

Relaterade nyheter

IMG_6519
Designikoner
Stiligahem besöker
18 september, 2023

Reijmyreglasen gör drycken

Stiliga hem
Reijmyreglasen gör drycken Det kräver fem personer för att göra ett av Reijmyres lövtunna kristallgla...
Kantareller
Trädgårdsdagboken
3 september, 2023

Skördetider

Stiliga hem
Skördetider Almanackan säger 1 september och skogen dignar av bär och svamp. Den regniga juli månad f...