759BA55C-6524-45DA-A2AF-F4D6672EC317

Handsnidade krokar

Det är nog ungefär ett år sedan jag såg de här krokarna från Wildlife garden  i en butik i Uppsala. Jag tyckte om dem. De påminner om jakttroféer och tänkte att de skulle passa på landet. Det blev inte något köp då eftersom jag var mer i behov av en större hängförvaring och tankarna var inte helt klara. Men nu.

När vi flyttade in på landet var det bokstavligen furu från golv till tak. De tidigare ägarna hade dessutom möbler och lampor i materialet och kaklet i köket gick ton i ton. Helt enfärgade inredningar är aldrig snyggt tycker jag, utom möjligtvis på bild. Nä inte ens då föresten. Att behålla den ursprungliga karaktären på huset är viktigt för oss, men ljusa väggar i de mörkaste och ganska små rummen var en nödvändighet. I de rum där väggar och tak målats återför jag nu detaljer i träfärger. Herr J skrattar lite åt mig som först tar bort furu och sedan tillför.

Huset är ett välbyggt timmerhus. Att låta blickarna dras till skulpturala objekt i trä gör att inredningen och husets karaktär håller ihop, känns autentisk och samtidigt modern. Det tog ett tag att bo in mig och förstå hur jag skulle åstadkomma det här på vårt sätt och med det vi har. 

Hallen är ett rum mellan det ljusa uterummet/förstukvisten/glasverandan och vardagsrummet. Här sätts karaktären på det ursprungliga huset. Här har vi förstärkt den mörka känslan med svarta hatthyllor  som ser ut som stilistiska älgkronor) och takspottar med svarta ledningar. Blickfånget är älghornet i vardagsrummet. Det blir himla bra  att förstärka jaktstugetemat genom att addera opretentiös lekfullhet och glimten i ögat  i ett välgjort material. 

Foto: Stiligahem

3CCFA4F7-ED3E-415B-89A0-66A8FDFF8C8D

Krok, deco hook rådjur från Wildlife garden | Med varje krok följer en liten beskrivning av djurets karaktär och hur de lever. Jag gillar sånt. 

E7536A02-1B33-4121-A7ED-4D471AACB08E

Det blev en hjort, en älg, en räv och ett rådjur. Tyckte att färgerna och formerna passade bäst hos oss. 

Linje

Relaterade nyheter

IMG_7128
Hos oss i stan
11 februari, 2024

Tulpaner, te och argenta

Stiliga hem
Tulpaner, te och argenta Vi mellanlandar här hemma efter att ha hämtat sonen på ett ställe och kört...
bibliotek moodboard roslagsbacken
Hos oss på landet
7 februari, 2024

Moodboard: Biblioteket på Roslagsbacken

Stiliga hem
Moodboard: Biblioteket på Roslagsbacken Efter många olika tankar fram och tillbaka har jag landat i a...