tekopp och tehuv i tyget aralia av Josef Frank för Svenskt Tenn. Foto: Stiligahem

Givandets kraft och Aralia till mina testunder

Uppmuntran när man verkligen behöver det kan komma från oväntat håll. När man inte söker det, kommer omtanke ofta klädd som en stilla vind, en påminnelse om att det som är mäktigt, starkt och berör, inte behöver pukor och symbaler. Det värmer hela kroppen inifrån och ut.

Även det som ligger bakom det egentliga stora: tiden, tanken och generositeten stannar kvar i hjärtat länge. Gåvan blir en symbol, en påminnelse om att det fina i människan finns, och att man genom gåvan delar och bekräftar det till varandra. I det här fallet är dessutom gåvan i sig helt perfekt.

Det är sant att det är saligare att ge än att få, men det är lika bibliskt och livgivande att få ta emot. I bibelns 1 korintierbrev kapitel 10 står det "Min nåd är allt du behöver.  Ja, i svag­he­ten blir kraf­ten störst." Nåden, här i betydelsen att släppa garden och ta emot, som om man inte förtjänar det. Att ta emot något i tacksamhet med andra ord. Då blir kraften störst. 

Jag bidrog tydligen en gång med ett stärkande ord som var litet men med omtanke till Lisa. Jag visste inte då att det betydde något och jag kommer inte ihåg vad jag sa. Det var ett sånt där ömsesidigt möte där vi pratade om det viktiga. Det gjorde också intryck på mig. Flitiga Lisa och jag är jämnåriga och jag känner henne genom min mamma. Hon jobbar med textilinredning och har hjälpt mig med alla våra gardiner hemma istan och en hel del kuddar. Allt hon rör vid blir perfekt. Jag beundrar alltid kreativitet och jag gillar henne som människa. Kan det bli bättre. 

En av helgernas bästa stund är min te-stund. Det vet Lisa. Och nu blir det ännu mer njutningsfullt. Det vackra Aralia-mönstret med färger i orange, grönt och med kant i blått passar fint både hemma och på landet, men det fick följa med hit och lyfter timmerväggarna till en ny nivå. Precis vad jag behövde här utan att veta det. Tack tack Lisa!      

Foto: Stiligahem

Aralia av josef frank
CAB23EFtekopp och tehuv i tyget aralia av Josef Frank för Svenskt Tenn. Foto: StiligahemA-5224-4239-B05C-EB84255EEF0A
DC1tekopp och tehuv i tyget aralia av Josef Frank för Svenskt Tenn. Foto: StiligahemEAD05-00E8-45BB-87CD-1EB7279BD259

På mitt bord

  • grytlappar och tehuv sydd i Aralia, Svenskt tenn 
  • loppade lövtunna tekoppar,
  • en grön vas från Indiska 
  • termoskanna av Sigvard Bernadotte för  Georg Jensen och
  • växtkärl palissad av Signe Persson Melin för Byarums bruk. 

Linje

Relaterade nyheter

IMG_6519
Designikoner
Stiligahem besöker
18 september, 2023

Reijmyreglasen gör drycken

Stiliga hem
Reijmyreglasen gör drycken Det kräver fem personer för att göra ett av Reijmyres lövtunna kristallgla...
Kantareller
Trädgårdsdagboken
3 september, 2023

Skördetider

Stiliga hem
Skördetider Almanackan säger 1 september och skogen dignar av bär och svamp. Den regniga juli månad f...