A6B5B42B-F800-4E0B-B351-F7E08A0A0261

Första steget i det nya

Idag går flyttlasset från landet till magasinet i Stockholm. Redan nu i helgen när vi var på landet kändes det som första dagen i ett nytt kapitel. Inget vemod denna gång, utan bara spänd förväntan, glädje och en känsla av puh. Vi är så redo.

Och jag längtar efter en helg i Stockholm efter ganska mycket flängande fram och tillbaka denna höst. Nu vill jag hösta. Klä hemmet i orange, skära en pumpa och baka. Jag går in i All Helgona-mood redan inför den här helgen, en av mina favorithögtider. Alla Helgona är stearinljusens helg och en tid att minnas de som inte längre vandrar på jorden. Jag tycker om att vi har en sådan helg.

Jag försöker leva i nuet, men tror att tid för reflektion och kontemplation också behövs. Varje människa man möter lämnar spår i hjärtat. En del mer bestående. Och de som är nära påverkar genom deras sätt att hantera situationer. Jag har fina föredömen där. Och för dem tänder jag ljus för. Här hemma och på graven. Och gravljus har redan inhandlats.

En del har svårt för Halloween, men för mig behöver inte det ena utesluta det andra. Vi brukar köpa spökbakelser och tända ljus. Så länge just alla helgonakvällen får vara stilla och värdig

Foto: Stiligahem
032DDA42-AA2E-4DAA-BFD6-1C5A7953B9CD
C333A112-AEBC-466B-9DFD-8B60C83E10D8

Linje

Relaterade nyheter

IMG_6519
Designikoner
Stiligahem besöker
18 september, 2023

Reijmyreglasen gör drycken

Stiliga hem
Reijmyreglasen gör drycken Det kräver fem personer för att göra ett av Reijmyres lövtunna kristallgla...
Kantareller
Trädgårdsdagboken
3 september, 2023

Skördetider

Stiliga hem
Skördetider Almanackan säger 1 september och skogen dignar av bär och svamp. Den regniga juli månad f...