Roslagsbacken, kök, tulpan

En helg med lite av varje

Sonens lägerhelger brukar präglas av att vi får mycket gjort. Den här helgen blev inte något undantag. Vi landade på landet i fredags kväll och har jobbat på med olika projekt mest hela tiden. Så härligt. Nu är köket helt klart!

Ni kan säkert ana hur skönt det var att plocka bort byggpapp och dammsuga och torka  golvet i vårt nya kök och i vardagsrummet. Det var det första jag gjorde. Nu är alla golv skurade.

Foto: Stiligahem

Köket, roslagsbacken

Köket

Det var en del små fix och trix kvar i köket. Jag målade det som behövde ett lager färg i köket och satte upp lite täcklister där det behövdes. Herr J tog fram släggan och demolerade de tegelstenar som omhuldar spisen. Vi behöver ju inte tegelsidorna nu när spisen står fristående. Yes!  På bilderna nedan kan du se hur det såg ut tidigare när vi kom. På sikt blir det kanske en ny vedspis och mer dekorativ vedspis och då gör vi i ordning väggen. 
Köket, renovering, roslagsbacken
Köket, renovering, roslagsbacken
Vardagsrum, roslagsbacken

Vardagsrummet

På agendan i helgen stod att möblera om i vardagsrummet. Vi funderar på en ny matta och en nättare fåtölj, istället för Gripsholmsfåtöljen. Och så har vi bestämt oss för att ha tv här. Vi ska skaffa ett stativ och flytta in teven som nu är i arbetsrummet/gästrummet. Där vi ska ha teven stod ett mörkt lite äldre hörnskåp, som vi nu flyttat till samma sida som domarbordet. Du ser resultatet i bilden ovan. 

Herr J har gått in i en Traderapsykos och lägger ut saker hela tiden. För ett år sedan flyttade herr Js farmor till ett hem och senare i år ska min mamma flytta från hus till lägenhet. Så vi har gått igenom våra förråd i stan och här på landet för att göra plats för det ärvda. Det känns skönt att varje sak får sin plats. 

B1831D35-A2C8-46C2-9CE4-EC87ADC22085

En härlig promenad blev det också under helgen. Det är underbart när solen skiner, även om det fortfarande är kort tid.

Sonens rum, roslagsbacken

Sonens rum

Sonen är snart tretton år och hans rum här på landet behöver anpassas. I helgen gjorde vi i ordning hans rum. Vi plockade bort de saker han inte använder, bytte batterier på det som ska vara kvar och skurade rent. Fåtöljen som vi tidigare hade i vardagsrummet fick flytta in och vi hämtade in en golvlampa från gästhuset. Vi fick också upp nya gardiner. Nu ska vi bara ordna med fifflet i form av nya kuddar, överkast och lite annat.

Linje

Relaterade nyheter

IMG_6519
Designikoner
Stiligahem besöker
18 september, 2023

Reijmyreglasen gör drycken

Stiliga hem
Reijmyreglasen gör drycken Det kräver fem personer för att göra ett av Reijmyres lövtunna kristallgla...
Kantareller
Trädgårdsdagboken
3 september, 2023

Skördetider

Stiliga hem
Skördetider Almanackan säger 1 september och skogen dignar av bär och svamp. Den regniga juli månad f...