IMG_3093

Det där som inte syns

I veckan kom äntligen elektrikerna och fixade elen till glasverandan. Så nu har vi värme, ett antal eluttag på plats och utebelysning. De hjälpte också till med taklampa i sovrummet och annat elfix som vi irriterat oss på länge.

Vi har haft diverse elbekymmer på landet. Belysningen i hallen och i klädkammaren här har varit trasig. Lampan över köksön har flimrat och så har kontakten till taklampan i vardagsrummet gått sönder. Vi har haft det så här rätt länge. Det är inte likt oss att låta det dröja, men det har varit så mycket med sonen att ingen av oss mäktat med en uppgift till. Och det är okej. Vi bad därför elektrikern att se över och dra om den el som behövdes. De var två personer som jobbade här i nästan två dagar. 

Idag när vi kom in i den inre hallen så kändes rummet större. Elektrikern hade dragit om elen så fint att jag helt plötsligt såg rummet. Det är lite typiskt mig att slå blinda ögat till det fula och bara se det som är fint. Det är lite så jag gör när jag visualiserar. Jag ser hur det ska se ut, inte hur det faktiskt ser ut. Det är väl både en bra och en dålig egenskap antar jag. Nu när huset här på landet nästan ser ut som jag visualiserade det när vi kom hit för närmare sju år sedan, så känns det nästan overkligt. 

Foto: Stiligahem

IMG_3092
IMG_3079
IMG_3081

Takbelysning till sovrummet

Någon gång i somras beställde jag taklampa till sovrummet och en spegel till gästtoaletten. Jag ville få saker klart för att kunna lägga energi och kraft på annat. De har sedan stått här på landet i väntan på elektriker.

I sovrummet, precis som i köket, blev det Örsjös star. Jag minns att jag valde mellan en vit och en i mässing. Tydligen ville jag förstärka det varma guldiga, för i taket hänger det nu en i mässing. Det tog en stund att vänja sig, men nu är jag väldigt glad över att jag valde mässing. 

IMG_3080

Gästtoaletten

Den nya spegeln till gästtoaletten hade gått i tusen bitar. Det kan ha varit i transporten. Det kan ha varit sonen som sparkat sönder den. Det har dock gått så länge sedan jag köpte den att det är försent att reklamera den. Jag är otroligt trött på att saker går sönder i frakt. Jag kan inte räkna de paket som hämtats ut och sedan innehållit något trasigt. Och nu dröjer det ännu ett tag.

Nåväl, jag hade också köpt en liten F&B provburk för att måla där den tidigare spegeln suttit. Jag har bättrat på här tidigare, när vi satte igen ett fönster och prickade då exakt in rätt nyans. Den här gången tog jag fel och det blev en duvblå kulör. Jag bestämde mig ändå för att måla de träfärgade ytorna. Bättre med färg än brunt, tänkte jag. Så jag har spacklat spikhål, slipat och målat. Och så får jag göra om och göra rätt nästa gång.

IMG_3096
IMG_3095

Vardagsrummet

Vi tog också med oss Huntsman chair till landet. Den köptes ursprungligen till landet, men så var den så fin hemma i stan att den fick stanna där. Nu efter olika förflyttningar både hemma och på landet så har den hittat sin plats. Idag har vi också tagit ner julpyntet och packat ihop granen på landet. Vi har skruvat ner tv:n från väggen och flyttat runt på mattor och möbler för att testa olika möbleringar. Vi behöver inte längre tv-skärm här och då är det skönt att slippa.

Landet ska vara en plats för det analoga livet i större utsträckning. Det är dock en sanning med modifikation, för nu sitter jag vid brasan med min ipad och skriver på ett inlägg. Och det får jag göra. Däremot är bilderna inga tjusiga stajlade foton, utan så som det är. Jag kan tycka att det är lite befriande att bjuda in er i  processen, istället för att allt ska vara perfekt och tillrättalagt. Hoppas att ni tycker att det är okej.

Med det önskar jag er alla en fin trettondedagshelg.

IMG_3094

Linje

Relaterade nyheter

IMG_7128
Hos oss i stan
11 februari, 2024

Tulpaner, te och argenta

Stiliga hem
Tulpaner, te och argenta Vi mellanlandar här hemma efter att ha hämtat sonen på ett ställe och kört...
bibliotek moodboard roslagsbacken
Hos oss på landet
7 februari, 2024

Moodboard: Biblioteket på Roslagsbacken

Stiliga hem
Moodboard: Biblioteket på Roslagsbacken Efter många olika tankar fram och tillbaka har jag landat i a...