Roslagsbacken, metallägg

Det börjar påskas

Det har så smått börjat påskpyntas här på landet. Metalläggen köpte vi till vårt gamla lantställe för ganska exakt tio år sedan, när allt lantligt skulle vara zinkpatinerat. Kommer ni ihåg? 

Jag tycker väldigt mycket om dem och är glad över att jag slog till. Där i affären tvekade jag. Behöver jag verkligen prydnadsägg? Men nu hör de till de saker som jag blir glad över att återse när jag öppnar påsklådan. 

Herr J har tagit fram allt påskpynt ur våra gömmor. Jag och Hobbit tog med oss en sekatör på vår promenad under eftermiddagen och klippte av lite björkris. Påskpyntet har vi nog haft tio år det också.

Vi brukar inte hänga det gula och rosa-bruna ihop, men det blev ju ganska bra. Passar fint i furuparadiset. Ja fjädrarna är också mångåriga - om det nu är någon som upprörs. Jag slänger inte saker som fungerar bara för att det är otrendigt. Då har ju den stackars fågeln plågats till ingen nytta alls. 

När jag ställer korgstolen med den brun-gula ikat-mönstrade kudden bredvid ser det ju rätt planerat ut, haha. 
 
Idag har jag rensat i mina rabatter. Jag har klippt bort prassliga blad, döda granar och rensat bort det första ogräset. Vi har varit på en loppis i närheten jag har gjort köttfärssås och tsatsiki. Tsatsiki äter vi till något annat en annan dag. Den mår bra av att stå lite. Hoppas att du har haft en härlig helg så här långt. Du får gärna berätta i kommentarerna om du vill. 
 
Jag funderar en hel del på våra sovrum här på landet. Jag tog med mig några tyger hit för att testa i vårt sovrum och jag tror att det blir en väldigt bra grund. Till Hobbitens rum letar vi en byrå, jag vill ha lite duvblå detaljer i hans rum och en målad byrå blir det nog, när vi väl hittar den. 
 
Foto: Stiligahem
Roslagsbacken Metallägg
Påskris Roslagsbacken
Påskris Roslagsbacken

Linje

Relaterade nyheter

IMG_6519
Designikoner
Stiligahem besöker
18 september, 2023

Reijmyreglasen gör drycken

Stiliga hem
Reijmyreglasen gör drycken Det kräver fem personer för att göra ett av Reijmyres lövtunna kristallgla...
Kantareller
Trädgårdsdagboken
3 september, 2023

Skördetider

Stiliga hem
Skördetider Almanackan säger 1 september och skogen dignar av bär och svamp. Den regniga juli månad f...