Te på Roslagsbacken, spodes italian

Arbetshelg, tidningar och te i Spodes Italien

Jag vet inte hur många år jag har velat mellan de olika Spode-kopparna. Jag har helt enkelt inte kunnat bestämma mig för vilket mönster som är finast. Det är lite typiskt mig. Ibland är jag snabb som en kobra och ibland är jag som en virrig höna. En dag kände jag att jag var på det där beslutsamma humöret och slog då till på mönstret Italian blue. 

Den här helgen är sonen på sitt läger. Maken och jag är på landet och har en riktig arbetshelg. Jag minns när vi för tolv år sedan var nya husägare. Makens prat om arbetshelger kändes skräckinjagande. I mina öron lät det som ett boot-camp från morgon till kväll, utan rast och vila. Fanns det ens te-pauser eller sovmorgon i hans värld? Själv längtade jag efter en trädgårdshelg. En helg utomhus med grävande och fixande och sköna pauser i solen. Att planera och kanske bygga något spontant tillsammans. Att göra sina egna projekt och njuta av gemenskap. Det visade sig snart att arbetshelger och trädgårdshelger var samma sak. 
 
När vi sätter igång kan vi båda bli lite intensiva. Jag minns när vi klockan 20.00 bestämde oss för att bygga ut vår uteplats på vårt gamla ställe. Vi grävde, förberedde och gjorde allt markarbete klart den kvällen och åkte till byggmarknaden tidigt nästa morgon för att köpa plattor. 
 
Med sonen i huset blir det inte så många arbetshelger, så vi passar på. Jag har målat några fönster, frostat frysen, klippt perenner, klyvt ved och staplat i vedboden. Så himla härligt att vara ute i trädgården och arbeta med kroppen. Och härligt att sitta här med vindpinade kinder, en sprakande brasa och te. En laddning med magasin ligger på bordet framför mig. När man som jag sitter framför en datorskärm hela dagarna är det extra skönt att hämta analog inspiration. 
 
Foto: Stiligahem
Roslagsbacken, te, spodes italian
Roslagsbacken, spodes italian blue

Linje

Relaterade nyheter

IMG_6519
Designikoner
Stiligahem besöker
18 september, 2023

Reijmyreglasen gör drycken

Stiliga hem
Reijmyreglasen gör drycken Det kräver fem personer för att göra ett av Reijmyres lövtunna kristallgla...
Kantareller
Trädgårdsdagboken
3 september, 2023

Skördetider

Stiliga hem
Skördetider Almanackan säger 1 september och skogen dignar av bär och svamp. Den regniga juli månad f...