IMG_7128

Tulpaner, te och argenta

Vi mellanlandar här hemma efter att ha hämtat sonen på ett ställe och kört honom så att han kan träffa sin vuxna kompis. Snart ska vi hämta honom igen. Jag brukar försöka leva och njuta av säsongen som är nu, men mina tankar och drömmar ligger i våren. Jag längtar så det värker i kroppen efter vår och efter förändring. 
 
I fredags när jag kom hem så var Argenta-vasen fylld med tulpaner. Jag är glad över att herr J valde just orange för det är fint i vasen. Och jag tycker väldigt mycket om vasen. Jag har sedan tidigare en stor klotformad argenta-vas, och den här jag fick den här i julklapp. Wilhelm Kåges Argenta har alltid legat mig varmt om hjärtat och den har stått här på vardagsrumsbordet sedan jag fick den i julas. Först nu blev den fylld av blomster, så då passade det bra att göra ett inlägg. 
 
Vi håller på att hitta vägen i en ny sorts vardag, när sonen är på väg att flytta hemifrån. Saker som tidigare varit återhämtning är inte det på samma sätt och vi behöver hitta nya sätt att få balans. Jag märker att orden i bloggen inte flyter på som vanligt. Jag har inte så mycket att säga, för det är det inre som tar det mesta av utrymmet. Det har varit ett av de jobbigaste perioderna i mitt liv och jag känner mig mest ganska orkeslös. Egentligen borde jag kanske ta ledigt några veckor, men det tråkiga vädret gör att jag låter bli. Jag längtar till vår.
 
Igår prokastinerade jag träningen i det längsta, men så när jag väl kom iväg var det så härligt. Jag blev både trött och kände mig pigg. Jag hoppas att det blir en del av min naturliga återhämtning. Herr J har hittat ett sätt att tillaga entrecote via youtube som han testade förra helgen och ville göra igen. Kanske blir han den som lagar mat framöver. Det känns spännande att utforska den nya vardagen och så längtar jag till alla delar faller på plats och vi alla tre kan hitta en vardag som blir bra.
 
Att dricka en kopp te på eftermiddagen hör till den bästa stunden på helgen. Under många år var det mer avkoppling i teorin, men nu har jag återupptagit traditionen igen. Jag planerar nogsamt var jag ska sitta och tänder ljusen och tar fram en bok. 
 
 
Foto: Stiligahem
IMG_7126
IMG_7124
IMG_7127
IMG_7125
IMG_7129

Till mitt eftermiddagste blev det en halv fralla från morgonens mysfrukost. Herr J hade köpt hallonmarmelad, så det fick bli det. Jag råkade visst matcha allt. 

Linje

Relaterade nyheter

bibliotek moodboard roslagsbacken
Hos oss på landet
7 februari, 2024

Moodboard: Biblioteket på Roslagsbacken

Stiliga hem
Moodboard: Biblioteket på Roslagsbacken Efter många olika tankar fram och tillbaka har jag landat i a...
Badrum moodboard roslagsbacken
Hos oss på landet
6 februari, 2024

Moodboard: Roslagsbackens badrum

Stiliga hem
Moodboard: Roslagsbackens badrum Det praktiska får styra när vi bygger badrum på landet. Vi har haft...