IMG_7151

Tulpaner, gult och silver

Varje säsong har sin färg i min värld. Efter jul brukar jag komma in i en rosa period och den går sedan över i gult. Och där är jag nu. Jag letade i många år efter en gul duk, men så insåg jag att det verkligen inte behövs. Det är ju de gula blommorna som ska stå i fokus; tulpaner, mimosa, orkidéer och liljor. Och tussilago. Dikeskantens allra första i en vas.

Det finns väl knappast en färg som är en sådan vattendelare. Antingen är man på lag gult, eller inte. Gult har varit en återkommande favorit hos mig genom alla år. När jag konfirmerades fick jag en tavla med gula accenter av min gudmor. Jag minns att jag tänkte att den var precis jag. Då var jag femton år. Jag gillar många nyanser av gult, från mjukaste vanilj till mörkt saffrans- eller lejongult. Kanske är det framförallt de ljusa mjuka tonerna och den pigga som jag mest gillar.

Nu är det tulpanernas tid. Jag fortsätter att fylla Argenta-vasen, denna vecka med gult och i silvervasen som har tulpaner i relief. Den senare är en av mina absoluta favoriter, men bilderna gör inte rättvisa. Jag älskar jugendformen och det fina arbetet.

Jag vill passa på att önska er alla en fin fredag. I helgen kommer det inlägg från antikmässan! 

Foto: Stiligahem
IMG_7150
IMG_7149

Detalj av tulpanvasen i silver från omkring 1900.

Linje

Relaterade nyheter

IMG_7476
Stiligahem besöker
Trädgård och växter
15 juli, 2024

Bo på Hälsingegården Träslottet

Stiliga hem
Bo på Hälsingegården Träslottet En vän ställde frågan var man ska bo om man besöker de vackra Hälsing...
IMG_7425
1900-1929
Arkitekturhistoria
Stiligahem besöker
14 juli, 2024

Tjolöholms slott – interiören

Stiliga hem
Tjolöholms slott - interiörer Det är som att komma till England, fastän vi är utanför Kungsbacka på...