F1025756-42F7-4939-BC58-BE22095AC8EF

Ta en minut 

Ta en minut till reflektion, till eftertanke och andrum. Tänd ett ljus. Så uppmanar svenska kyrkan i sin Allhelgonakampanj. Jag tror det behövs mer än någonsin.

Att vara off-line och ta sig tid att göra något så simpelt som att tända ett ljus. Att göra det med närvaro i nuet och att reflektera. Tänka på de människor som betyder mycket, som har påverkat och gjort dig till den du är. Både levande och döda. Kanske ringa upp, skriva ett litet kort eller bara låta tankarna stanna ett tag.

I en tid när allt ska gå så snabbt, när att läsa en dagstidning känns som "yesterdays news" och när ett spel som Pokémon Go kan få 50 miljoner spelare på två veckor, behövs en motvikt. Att vara i naturen blir viktigare för mig med åren och landet har varit en sådan fristad där den dåliga uppkopplingen gjort det omöjligt att jobba därifrån - inte helt av ondo ska jag tillägga. Jag älskar den digitala utvecklingen och är ofta rätt tidigt på bollen, men jag känner också ett behov av att helt stänga av. En sådan kväll är Alla Helgona aftonen. I år mer analog än någonsin för egen del. Hur kopplar du av och hur är du i nuet? 

Trevlig helg!

Foto: Stiligahem
F6C6EB23-D83B-4E6C-99FB-E7BCD1E07F3A

Linje

Relaterade nyheter

IMG_6519
Designikoner
Stiligahem besöker
18 september, 2023

Reijmyreglasen gör drycken

Stiliga hem
Reijmyreglasen gör drycken Det kräver fem personer för att göra ett av Reijmyres lövtunna kristallgla...
Kantareller
Trädgårdsdagboken
3 september, 2023

Skördetider

Stiliga hem
Skördetider Almanackan säger 1 september och skogen dignar av bär och svamp. Den regniga juli månad f...