Sovrum, lärkstaden, Manuel canovas, Cabinet des curiosites

Sovrumsdrömmar i stan

Jag visar sällan sovrummet, så det är på tiden. Det är ett väldigt mysigt rum. Härifrån ser man genom matsalen och hela vägen till det stora fönstret i vardagsrummet.

Eftersom vi har så mycket öppna ytor med tre rum i fil, så ville vi hålla ihop färgsättningen i de rummen. Det blev därför tre nyanser grått på väggarna, ljusast i vardagsrummet och mörkast i sovrummet. Det blev en brun och orange bas i hela hemmet. Vi har ju mycket föremål i trä.  

Våningen här har alltid stått lite vid sidan av allt vi fixar med på landet. Vi utvecklar hemmet här i ryck. Just nu planerar vi för slipning av golv och målning av hela lägenheten. Det blir ett stort projekt och en möjlighet för oss att ta ett helhetsgrepp om lägenheten. Här har ting vuxit fram organiskt. Vi har också flyttat runt på saker utifrån familjens behov. Ett tag hade vi matsalen i halva vardagsrummet, sovrum i matsalen och ett lekrum här. Möbler och ting har fått flytta med och funka. 

Sonen är nu snart 14 år och sover borta några kvällar varje vecka. Och vi funderar mycket på nästa steg i livet. Vilka drömmar är viktiga att förverkliga? Vad är inte längre intressant? Och hur ser en ideal vardag ut? Det finns många möjligheter och tankar. Vårt hem i stan kommer så långt det är möjligt fortsätta vara vår bas, vårt pied a terre. Det här är den plats på jorden som  är mitt hemma. Här trivs jag allra allra bäst. Så känner även herr J. 

Foto: Stiligahem

Foto: Stiligahem

Sovrum, lärkstaden, brunt
Sovrum, lärkstaden, kartell

Linje

Relaterade nyheter

IMG_6519
Designikoner
Stiligahem besöker
18 september, 2023

Reijmyreglasen gör drycken

Stiliga hem
Reijmyreglasen gör drycken Det kräver fem personer för att göra ett av Reijmyres lövtunna kristallgla...
Kantareller
Trädgårdsdagboken
3 september, 2023

Skördetider

Stiliga hem
Skördetider Almanackan säger 1 september och skogen dignar av bär och svamp. Den regniga juli månad f...