Vardagsrum, skåp 2020

Slowdecoration är att äga sina problemområden

Det finns några områden och vinklar i vårt hem som är lite av en skamfläck. Det har liksom aldrig blivit helt bra. Skåpen blev bra, men inte fiffet, om ni förstår.  I vår väldigt visuellt fokuserade värld presenteras de perfekta miljöerna. Jag vill slå ett slag för slow-decoration.

Med Slowdecoration  menar jag att det är bättre att "äga" sina fula områden. Låta området växa fram långsamt istället för att stressa fram inredning genom att köpa på sig saker snabbt som man tröttnar på. Slowdecoration handlar inte om att möblera upp en inredning utan om att skapa ett hem under ett helt liv.

Jag är bättre på stora penseldrag och slowdecoration. Snygga stilleben får jag helt enkelt inte till, särskilt inte här. Så nu har jag tänkt fokusera på detta område och ta min tid att få det fint. Vi har bott här i 15 år snart och haft skåpen i 5-6 år. Det kanske är dags nu. 

Det funkar i säsong

Jag föreställde mig använda den här ytan väldigt mycket, men så har det inte blivit. Jag möblerar här i perioder och så står det kvar så länge. Av allt det vi har, finns det inget som är helt klockrent. Under hösten, från Allahellgona och Halloween till jul ställer vi upp säsongsföremål. Då kommer platsen till sin rätt. Kanske är det därför det känns extra trist just nu. 

Det första steget i slow decoration är att testa med det som redan finns. Allt. Både tänkbart och otänkbart,  för att få en känsla för helheter och volym.Ytan är väldigt lång. Den kräver många eller lite voluminösa föremål för att få det att hänga ihop. Ett angenämt problem. Vi ska nog fortsätta att jobba med säsong här, men kanske skulle området behöva något mer permanent föremål. Just nu har jag ställt några fina mässingsföremål här, bland annat den här krukan. Det är good enough för nu.

Maken funderar på gardiner men det funkar inte riktigt i praktiken. Under den varma säsongen är dessa fönster öppna jämt.

 

En lampa blir det nog

Han föreslog också en lampa och det tror jag mer på. Det ser lite trist ut utifrån idag. Vi testade med några olika varianter och föremål här för någon kväll sedan och en bullig porslinslampa tror jag på. Den här lampan visade sig ha rätt volym.

Jag föreställer mig en med ett kinesiskt motiv på, i famille rose eller vert, alltså med en rosa eller grön färgskala. Utifrån den kanske det blir lättare att befolka ytan med små fina ting. Vad tror du? 

Jag kommer återkomma till den här platsen under året, eller åren i takt med att jag hittar fram. Kanske kan vi jobba fram den här ytan tillsammans? Jag tar gärna emot förslag.

 

Foto: Stiligahem

Vardagsrum, skåp 2020

Linje

Relaterade nyheter

IMG_6519
Designikoner
Stiligahem besöker
18 september, 2023

Reijmyreglasen gör drycken

Stiliga hem
Reijmyreglasen gör drycken Det kräver fem personer för att göra ett av Reijmyres lövtunna kristallgla...
Kantareller
Trädgårdsdagboken
3 september, 2023

Skördetider

Stiliga hem
Skördetider Almanackan säger 1 september och skogen dignar av bär och svamp. Den regniga juli månad f...