5DDD0B11-7472-4855-B2BB-3BD86D0EE252

Platsbyggd förvaring på gång

Vi har flyttat skrivbordet, temporärt tror jag, för en förändring i det här rummet. Och i matsalen. Vissa skiften görs för att synas. Som när man köper en tavla, en lampa eller ett dekorationsföremål. Andra utvecklingar blir till för att lösa en funktion, och ska helst inte alls synas. Det som kommer att hända här är av det andra slaget.

Det handlar om tre stora skåp, sammanlagt 2 meter brett och 1,2 meter högt, i ett burspråk. Men det är ju inte alls osynligt, kanske du tänker. Nä, det är det förstås inte. Det jag menar är att det ska se ut som om det alltid varit här. Och dörrarna får absolut inte skramla.
 
Inför den stora badrumsrenoveringen tittade jag på skåp. Jag och maken hade satt en rejäl budget för inköpet och jag sonderade hela Stockholms badrumsutbud i jakten på ett praktiskt och ganska rakt upp och ned men ganska smalt högskåp. Plättlätt tänkte jag. Hur svårt kan det vara? Det var uppenbarligen väldigt svårt, för jag hittade inget. Den främsta orsaken var förstås det rent estetiska, och vårt ganska specifika behov. Men det som förvånade mig var andelen varumärken som presenterade skrangliga skramliga dörrar. Att betala förhållandevis stor summa för ett skåp som känns smäckigt, det vill inte jag. Då kan jag lika gärna åka till det stora varuhuset och köpa ett för en spottstyver. Tro det eller ej, men det var faktiskt där jag till slut hittade det bästa skåpet, utan skrammeldörrar. 
 

Platsbyggda skåp

Nå åter till vardagsrummet. Med väl tilltagna proportioner som i vårt vardagsrum, vill jag ha rejäla grejer. Det ska byggas för att hålla och ha dimensioner a la 1913. Så jag har anlitat ett riktigt bra möbelsnickeri, som min mamma använt många gånger. Skåpshärligheten kommer att målas vit så det fina arbetet kommer inte att synas, men förhoppningsvis kännas. Och det känns rätt här. Och profilerna blir liknande dem vi har i köket och med fina mässingsbeslag. Förvaring är den stora utmaningen och jag har redan planerat för vad som ska flytta in. Helst vackra saker som krukor och vaser, men jag tror att maken är inne på andra tankar. Tja, han får väl ett ett hyllplan eller två och så en plats för räkningar osv. To be continued
 
Foto: Stiligahem
9D46864F-846D-4C37-AFDC-4E3D160DD223
87BDF127-3E60-47E5-85CD-CA14DB5A1905

Linje

Relaterade nyheter

IMG_7128
Hos oss i stan
11 februari, 2024

Tulpaner, te och argenta

Stiliga hem
Tulpaner, te och argenta Vi mellanlandar här hemma efter att ha hämtat sonen på ett ställe och kört...
bibliotek moodboard roslagsbacken
Hos oss på landet
7 februari, 2024

Moodboard: Biblioteket på Roslagsbacken

Stiliga hem
Moodboard: Biblioteket på Roslagsbacken Efter många olika tankar fram och tillbaka har jag landat i a...