7683BB1D-AFC2-41DF-9D95-172AA69046E2

Nytt på väggen

Så var det äntligen dags att slå till på ett verk av konstnären och barndomsvännen Catrine Näsmark. Hon är inte bara en driven och talangfull konstnär, utan också en av min systers närmaste och äldsta vänner. Och det känns extra kul.

Catrines verk har en alldeles egen ton, som en nutida Andy Warhol med färgsprakande lager av färg, tyg eller urklipp. Alltid porträtt. Ofta stora. Och alltid med flera lager av historia att berätta. Hennes konst är en berättelse, i sin helhet såväl som i de enskilda delarna. Allt finns där av en anledning. Och man måste titta länge för att se alla detaljerna. Det gillar jag. Och i jubileumsrummet på Kungliga Slottet hänger hennes porträtt av Kungen och Drottningen. 
 
För ett år sedan hade Catrine inbrott i sin ateljé och någon stal alla hennes verk. Bearbetningen av den upplevelsen blev startskottet för den senaste utställningen, Behind Bars, som ägt rum på som ligger ett stenkast från makens kontor. Porträtten består den här gången av kända personer som suttit bakom galler av olika anledningar. Marie Antoinette är en av dem. Med makens stora intresse för både historia och antikviteter var det ett givet val för honom. Och jag kan inte annat än att hålla med. Dessutom gör sig tavlan fantastiskt bra i vårt sovrum tillsammans med den ganska mönstrade rullgardinen. 
 
Foto: Stiligahem
B02B14B8-DDCD-4FAB-8F0A-CF7A8D9A69B1

Linje

Relaterade nyheter

IMG_6519
Designikoner
Stiligahem besöker
18 september, 2023

Reijmyreglasen gör drycken

Stiliga hem
Reijmyreglasen gör drycken Det kräver fem personer för att göra ett av Reijmyres lövtunna kristallgla...
Kantareller
Trädgårdsdagboken
3 september, 2023

Skördetider

Stiliga hem
Skördetider Almanackan säger 1 september och skogen dignar av bär och svamp. Den regniga juli månad f...