2462DDAF-D04C-434F-A6E5-02781A9DF41B

Nystart

Det är säsongsskifte och jag gillar det. Kanske hösten är mitt favoritskifte då allt känns som nystart. Det riktiga nyåret, så förknippad med skolstart och ny klass. I år är det mer nytt än på länge.

Det sägs att livet går i cykler, med stora förändringar sådär vart femte-sjunde år. Och visst känns det som en brytningstid på så många plan. Nytt jobb, sonen börjar ettan och så försäljningen av vårt lantställe på det. Och däremellan samsas drömmarna om det nya. Inte konstigt att jag vill sammanfatta stämningen på bild.

Det här är vår hall. Det är här dagen börjar och avslutas. Där jag klär på mitt professionella jag och ikläder min privata. Vi har haft vår hall röd i närmare tio år. Jag tröttnar aldrig på att mötas av den. 

Som barn var det alltid en förberedelsetid före skolstart. Nya kläder och inköp av anteckningsblock och omslagspapper till böckerna. Funderingarna och förväntningarna fick sitt utlopp i val av omslagspapper och nya kläder. Alla små tankarna och valen blev kuggar i förberedelserna. Fastän det är många år sedan jag gick ur grundskolan gör jag alltid lite så. Jag vill köpa något nytt, eller hitta ett sätt att kombinera det gamla så att det känns nytt. Ta tillfället i akt att nystarta och förändra.

Den här sommaren har jag fått mycket tid att fundera och tänka på det som är viktigt i livet. Om drömmar och mål. Det har varit fantastiskt härligt och en riktig lyxperiod. En behövlig sådan. Men nu känns det skönt att komma tillbaka till rutiner och vanor. Jag smygstartade mitt nya jobb i onsdags så idag är den första riktiga veckan. Det känns så rätt och så kul. Jag är taggad.

Foto: Stiligahem

4CA398E2-0A1A-4886-B3DA-664722BE48CC
DDE0E77F-B9C4-40D3-993C-FDE90859032F

Linje

Relaterade nyheter

IMG_6519
Designikoner
Stiligahem besöker
18 september, 2023

Reijmyreglasen gör drycken

Stiliga hem
Reijmyreglasen gör drycken Det kräver fem personer för att göra ett av Reijmyres lövtunna kristallgla...
Kantareller
Trädgårdsdagboken
3 september, 2023

Skördetider

Stiliga hem
Skördetider Almanackan säger 1 september och skogen dignar av bär och svamp. Den regniga juli månad f...