1C574010-A4B5-4FDC-8316-14EEC312A1B4

Min stora dag

Det är inte vilken dag som helst, utan en bemärkelsedag av det slag man har varje decennium. I Danmark kallar man den rund.  Jag passade på att investera i något jag funderat på i många år - en bemärkelsekopp. 

Jag invigde den i helgen och kaffet smakade extra gott. Idag på självaste dagen är jag nämligen i London. Resan är en födelsedagspresent från min mamma och vi är där tillsammans och njuter dagar av kultur, shopping och god mat. Det kunde faktiskt inte bli bättre. 

 
Koppen, med fat och skål är "pansy" i den förhållandevis nya serien Flora från Royal Copenhagen. Det är en härlig känsla att packa upp presenter, så jag valde att få min gåva inslagen. Och paketinslagningen var precis så fin som jag hoppades. Matt Royal-copenhagen-blått papper, vackra bomullsband och fina etiketter. Dessutom fick jag deras stora katalog. Paketeringen ska inte underskattas. Den tillför känslan av lyx och gör paketöppnandet minnesvärt. Fast en stor tjock katalog, ett kilo papper, jag inte önskat har en liten bitter eftersmak i hållbarhetstider. Fast mest är jag väldigt glad. 
 

En bemärkelsekopp för speciella tillfällen

Nu har jag också en speciell kopp för speciella tillfällen. I mitt barndomshem var det en guldkopp. En i tunt porslin med guldfärg överdraget på kopp och fat och med en tillhörande assiette. Jag minns att jag jag kände mig så fin, som en prinsessa när det var min tur.
 
Det fanns bara en guldkopp. Och den fick man dricka choklad ur vid namnsdagar, födelsedagar och när det fanns något särskilt att fira. Den signalerade Här är hon som är speciell. Hon, den utvalda som fått guldkoppen. Det var en härlig och festlig känsla med en sådan detalj. Som vuxen har jag velat hitta en sådan kopp - en udda detalj så vacker och unik att den ger samma regala känsla. Men det faller alltid på någon detalj. 
 
När jag såg floraserien för Royal Copenhagen första gången fick jag blandade känslor. Formen på kopparna var underbar, men gillade jag hur blommorna var placerade? Jag har fortfarande inte helt bestämt mig på den punkten. Men kanske dessa lila blommor med guldkant trots allt har allt som krävs för att bli en bemärkelsekopp. För jag gillar faten mest. Jag tror det.
 
Foto: Stiligahem
71ADC4A5-3EF3-4B0C-8E2F-2931ECC941ED
E1947E7F-DAA0-4EEF-9DF1-CA47EC4BC996
3C0DB2AF-A92C-4A57-AFC2-13A4448C8048

Linje

Relaterade nyheter

IMG_7128
Hos oss i stan
11 februari, 2024

Tulpaner, te och argenta

Stiliga hem
Tulpaner, te och argenta Vi mellanlandar här hemma efter att ha hämtat sonen på ett ställe och kört...
bibliotek moodboard roslagsbacken
Hos oss på landet
7 februari, 2024

Moodboard: Biblioteket på Roslagsbacken

Stiliga hem
Moodboard: Biblioteket på Roslagsbacken Efter många olika tankar fram och tillbaka har jag landat i a...