Godess Grand Tour XL, Jonathan Adler

Gudinna i rött

Varje dag gick vi förbi Jonathan Adlers butik i London nu i november, eftersom vårt hotell låg i närheten. Den fantastiska skulpturen Godess Grand Tour XL i akrylplast fick mig helt på fall. Även herr J tyckte att den skulle göra sig fin hos oss. Så, där och då gick vi in i butiken och köpte den.

Till saken hör att vi precis sålt en sak och kunde kosta på oss ett föremål. Butiksägaren lovade att det skulle gå bra att få den skickad till Stockholm. Nog för att vi räknade med leveranstid med tull och sånt, men det tog två månader. Och efter ett antal påminnelser och efterforskningar så kom den till slut fram i en trasig kartong och med trasig näsa.

Ibland när man köper någon trivial dussinvara på auktion tar det en timme att bara packa ur den ur all bubbelplast, tejp och förpackningsmaterial. Så när man då köper en ganska unik produkt till en icke ringa peng, är det oacceptabelt att den skickas i en undermålig förpackning. Så nu håller vi, mest herr J,  på att bråka om detta. Jag tycker mycket om den, men det känns lite surt att den är trasig. Vi hoppas att bli ersatt med en ny - och hel - någon gång detta år.

Foto: Stiligahem
Godess Grand Tour XL, Jonathan Adler
Godess Grand Tour XL, Jonathan Adler

I soffan ser du en annan sak från London, kudden. Den fick jag av min mamma i julklapp och vi valde ut den tillsammans på Liberty’s. Det var något jag särskilt önskade, så det är så roligt att det blev av. Som många av er vet, så delar jag intresset för inredning med min mamma. Hon är inredningsarkitekt, så allt jag kan har jag lärt mig av henne. Och vi pratar gärna om just form. Båda mina syskon är också inredningsroade, min syster jobbar med antikviteter och min bror har också ett formstarkt öga.  

God and Godess Grand Tour XL, Jonathan Adler

I serien finns det även en blå gud, även den i akrylglas. 

Linje

Relaterade nyheter

IMG_6519
Designikoner
Stiligahem besöker
18 september, 2023

Reijmyreglasen gör drycken

Stiliga hem
Reijmyreglasen gör drycken Det kräver fem personer för att göra ett av Reijmyres lövtunna kristallgla...
Kantareller
Trädgårdsdagboken
3 september, 2023

Skördetider

Stiliga hem
Skördetider Almanackan säger 1 september och skogen dignar av bär och svamp. Den regniga juli månad f...