C272A256-67D5-422D-8CAB-17DC5D23C089

Ekollon i marsipan och choklad

Ekollon och kottar är några av mina favoritformer,  så här till ju gjorde jag och sonen de finaste julgodiset i form av ekollon i marsipan med hatt av ljuschoklad och hasselnötskross. Rekommenderas.

Så här gjorde vi:

  1. Rulla ut hela marsipansrullen i fingertjocka längder
  2. Skär centimeterstora skivor
  3. Rulla dem till kulor och därefter elipsformade
  4. Smält god choklad i vattenbad, jag valde ljus choklad denna gång
  5. Häll upp hasselnötskross i en skål
  6. Doppa marsipanen i choklad och därefter i hasselnötskross
  7. Ställ marsipanen med chokladsidan nedåt
  8. Låt svalna
  9. Njut!

Foto: Stiligahem

4B514797-A70D-4B05-B77D-F0C27FFF5D6B

Linje

Relaterade nyheter

IMG_6519
Designikoner
Stiligahem besöker
18 september, 2023

Reijmyreglasen gör drycken

Stiliga hem
Reijmyreglasen gör drycken Det kräver fem personer för att göra ett av Reijmyres lövtunna kristallgla...
Kantareller
Trädgårdsdagboken
3 september, 2023

Skördetider

Stiliga hem
Skördetider Almanackan säger 1 september och skogen dignar av bär och svamp. Den regniga juli månad f...