ED9AF1FB-4B56-4309-A4FB-AFE36DF66339

Bordsspegel med Putto

Maken tycker jämt att jag visar samma motiv på @stiligahem på instagram, och till viss del har han ju rätt. Så kom det ett sms med en bild på en bordsspegel och texten ”nu har du något nytt att blogga om”. 
 
Bilden föreställde en bordspegel i glas och en bronserad gul metall från slutet av 1800-talet enligt auktionshuset, men jag tror den är 1900-tal. Det är en putto som håller i spegeln. 
 

Det är ganska typiskt min man att göra oväntade saker. Men jag blev ändå rätt förvånad. För en handspegel stod inte på någons önskelista. Uppenbarligen drabbades han av någon slags köpimpuls och slog till. Och ännu har det inte framkommit om det var en present till mig. Men blogga det gör jag förstås. Så här darling kommer ett blogginlägg tillägnat dig. 

På instagram följer jag ett gäng loppis-fyndare. Varje vecka dyker den ena skålen, vasen, fatet upp i deras flöden. Och det blir snygga stilleben. Och jämfört med dem ligger jag i lä. Jag shoppar väldigt sällan till hemmet och det jag har står framme nästan jämt. Samtidigt bär jag på en hemlig dröm att bli bättre på att fotografera stilleben och att bli mer pysslig hemma. Jag får se om livet med sonen och tiden räcker till det.

Skillnaden mellan Putti och Kerub

Kerub kanske någon vill kalla en sådan här figur, men det är en putto. Skillnaden mellan en Putto och en Kerub är att keruben är en kristen änglavarelse som är ett mellanting mellan människa och djur, med dubbla vingar på varje sida, varav ett par används för att täcka kroppen. Enligt Bibeln är keruberna väktare och står högst i rang efter Seraferna. Puttin är en barngestalt. Kerub = vuxen, Putti = barn.  

 

Foto: Stiligahem

03768C4C-7B31-4E2C-BDA9-91FDAB5B8F68

Linje

Relaterade nyheter

IMG_6519
Designikoner
Stiligahem besöker
18 september, 2023

Reijmyreglasen gör drycken

Stiliga hem
Reijmyreglasen gör drycken Det kräver fem personer för att göra ett av Reijmyres lövtunna kristallgla...
Kantareller
Trädgårdsdagboken
3 september, 2023

Skördetider

Stiliga hem
Skördetider Almanackan säger 1 september och skogen dignar av bär och svamp. Den regniga juli månad f...