Fornasetti paraplyställ

Fornasetti: Teste Antiche

Ni som följt mig ett tag vet att jag har ett alldeles särskilt gott öga till Fornasettis underbara värld. Jag gillar inte allt, men det jag gillar har stor inverkan. Jag håller en bevakning på ordet på olika auktionssajter, men trots det är det ändå rätt sällan som något kvalar in på önskelistan. Men nu har min fantastiska man ropat in en av dessa som en överraskning till mig. 

Motivet på paraplystället heter Teste antiche som betyder antika huvuden på italienska. Mönstret ritades på 1950-talet av Piero Fornasetti, enligt auktionshuset Christies. Vårt "umbrellastand" är också tillverkat på 1950-talet, vilket gör mig lite extra glad. Det är kul att köpa något av de första föremålen i serien. 

Den har måtten: 28 ¾ in. (73 cm.) hög; 18 ½ in. (47 cm.) bred; 7 in. (18 cm.) djup. Det kommer bli fint i vår hall med de gula, orange och gröna tonerna
 
Han är galen min man. Generös och alldeles underbar. Jag råkade visa paraplystället på bild för herr J. Det var kul att få dela med mig av ett föremål som är intressant. Vi delar ofta med oss av bilder på föremål och interiörer vi gillar, så jag tänkte inte mer på det. Maken kunde däremot inte släppa tanken och budade hem den. Ikväll kunde han inte hålla sig. Han gör mig galen emellanåt och jobbar på tok för mycket, men han är också ovanligt fantastisk. Här i dagarna har vi känt varandra i femton år. Jag kan inte tänka mig ett liv utan honom. 

 

Foto: Auctionet

Fornasetti paraplyställ
Fornasetti paraplyställ

Ja, jo det är inte bara en dekorativ plåt, utan den funkar för paraplyer också. 

Fornasetti paraplyställ

Linje

Relaterade nyheter

IMG_7128
Hos oss i stan
11 februari, 2024

Tulpaner, te och argenta

Stiliga hem
Tulpaner, te och argenta Vi mellanlandar här hemma efter att ha hämtat sonen på ett ställe och kört...
bibliotek moodboard roslagsbacken
Hos oss på landet
7 februari, 2024

Moodboard: Biblioteket på Roslagsbacken

Stiliga hem
Moodboard: Biblioteket på Roslagsbacken Efter många olika tankar fram och tillbaka har jag landat i a...